Κοινοποίησε

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Η οργάνωση του φακέλου με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είναι το κλειδί ενός επιτυχημένου ελέγχου μετά την γνωστοποίηση (notify business) έναρξης λειτουργίας μιας τουριστικής επιχείρησης και ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ώστε να αποφευχθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις και το ασφυκτικό τρέξιμο για τις διορθώσεις στην τασσόμενη προθεσμία από τις ελεγκτικές υπηρεσίες. Ο έλεγχος θα είναι πολλαπλός αν και προφανώς ασύγχρονος διότι η γνωστοποίηση κοινοποιείται στην Πολεοδομία, το Υγειονομικό, την Πυροσβεστική, την Αρχαιολογία, την Αστυνομία, την Επιθεώρηση Εργασίας, την Υπηρεσία Περιβάλλοντος, το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, και το ΞΕΕ.

 

Ειδικά για τα τουριστικά καταλύματα (προσοχή), επειδή πλέον έχει ενεργοποιηθεί το ΟΠΣ-ΑΔΕ από τις αρχές καλοκαιριού του 2017, οι περιφερειακές υπηρεσίες τουρισμού (ΠΥΤ) δεν χορηγούν πλέον ειδικό σήμα λειτουργίας (ΕΣΛ) αλλά εκδίδονται αυτόματα από το ηλεκτρονικό σύστημα βεβαιώσεις γνωστοποίησης λειτουργίας. Επίσης, λαμβάνοντας υπόψην, την μέχρι σήμερα ισχύουσα νομοθεσία, δηλαδή ότι για όλες τις υφιστάμενες τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια - διαμερίσματα) το ΕΣΛ τους από 01/01/2018 θα έχει καταργηθεί, αυτό σημαίνει πως:

  1. όλες αυτές οι επιχειρήσεις θα πρέπει να σπεύσουν, πριν την καταληκτική ημερομηνία της 31-12-2017, να διαμορφώσουν φάκελο δικαιολογητικών, που να υποστηρίζει νομίμως την υφιστάμενη κατάστασή τους, και να κάνουν ηλεκτρονική γνωστοποίηση η οποία θα αποτελεί και την αρχική γνωστοποίηση της λειτουργίας τους
  2. Η σημασία της αρχικής γνωστοποίησης είναι πολλαπλή: το σύστημα λαμβάνει γνώση για την ύπαρξη των υφιστάμενων επιχειρήσεων, αποφεύγουμε το τσουχτερό πρόστιμο για μη υποβολή αρχικής γνωστοποίησης (το λιγότερο 500*5=2.500,00 έως 500*5*2.5*2=12.500,00 ευρώ), αποφεύγουμε την επιθεώρησή μας σαν νέο κατάλυμα (θερμομονωτικά διπλά τζάμια, φυσικός αερισμός - φωτισμός, ελάχιστα τετραγωνικά υποδοχής, ελάχιστα τετραγωνικά δωματίων - διαμερισμάτων)
  3. στην συνέχεια, όσες από αυτές τις επιχειρήσεις επιθυμούν να κάνουν αλλαγές, πχ αλλαγή στην δυναμικότητα ή στις τεχνικές προδιαγραφές των κτιρίων τους, θα πρέπει να συμπληρώσουν τον παραπάνω φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να γνωστοποιήσουν τις μεταβολές που επιθυμούν πριν τις υλοποιήσουν, η νέα γνωστοποίηση θα είναι στην ουσία η μεταβολή της αρχικής γνωστοποίησης
  4. οι επιχειρήσεις που θα προβούν σε νέα γνωστοποίηση των μεταβολών που επιθυμούν, ανεξάρτητα από την ημερομηνία υποβολής της γνωστοποίησης, θα περάσουν από επιθεώρηση σαν νέο κατάλυμα, διότι η ΠΥΤ θα ενημερώσει το ΞΕΕ και το ΞΕΕ θα ενημερώσει το ηλεκτρονικό σύστημα επιθεωρήσεων αστεροποίησης - κλειδοποίησης.
  5. οι επιχειρήσεις που θα προβούν σε αρχική γνωστοποίηση, από την 01-01-2018 και μετά, θα επιθεωρηθούν από τα αρμόδια κλιμάκια σαν νέο κατάλυμα και ας μην έχουν αλλάξει κάτι στην δυναμικότητα ή τις τεχνικές προδιαγραφές των κτιρίων τους
  6. σε κάθε περίπτωση, όσες τουριστικές επιχειρήσεις έχουν αποκλείσει από το πλάνο τους το κλείσιμο της επιχείρησης, θα πρέπει να προβούν αναγκαστικά σε όλες τις προσαρμογές των νέων τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών, αφού όμως κάνουν γνωστοποίηση της πρόθεσής τους για προσαρμογή.

Η συνέχεια παρακάτω με αναλυτικές λεπτομέρειες...

Είσαι απλός επισκέπτης. Η συνέχεια του περιεχομένου, με όλες του τις λεπτομέρειες και πληροφορίες, είναι διαθέσιμη μόνο στους εγγεγραμμένους χρήστες του Ενημερωτικού Δελτίου. Αν είσαι ήδη χρήστης παρακαλούμε κάνε εισαγωγή στο σύστημα εδώ: Είσοδος

Διάβασε επίσης:

 

Η Kemioteko Engineering δημιουργήθηκε ως απόσταγμα εμπειριών άνω των 18 ετών στους τομείς μελέτη - σχεδιασμό - αδειοδότηση - προγραμματισμό - κατασκευή - λειτουργία - συντήρηση εγκαταστάσεων του πόσιμου νερού, του νερού άρδευσης, των αστικών - βιομηχανικών λυμάτων, της ενέργειας και διαχείρισης τεχνολογικών συστημάτων ποιότητας. Οι ανάγκες των ανθρώπων σε νερό - αποχέτευση - ενέργεια - υποδομές - τεχνολογία, υπηρεσίες και προϊόντα, τα προβλήματα που εμφανίζονται σε κάθε προσπάθεια ικανοποίησής τους, ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο νομοθέτης τις καταστάσεις αυτές, έγιναν για εμάς όραμα - στόχος και μονόδρομος για να αναπτύξουμε τις βέλτιστες πρακτικές λύσεις για την επίλυσή τους. Αποστολή της Kemioteko Engineering - Χατζηλιόντος Ι. Χριστόδουλος είναι η δημιουργία πελατών, οπαδών της, βαθειά ικανοποιημένων, που θέλουν να κάνουν τα σωστά πράγματα με την δική μας συνεργασία.

 

Χατζηλιόντος Ι. Χριστόδουλος
Chatziliontos I. Christodoulos
Dipl. Chemical Engineer
Msc Environmental Design of Infrastructure Works
TEE - No 83488 | SEPE 330512/2017
YPEXODE - No 26837 - MELETES 18-A & 27-A
GGET - No 14856/95711/08-06-17
YPEN/ENEP. - No 16109 | YPEN/ENEL - No 553
Accommodations Internal Auditor - RCN 6035/2016
ISO 9001 Internal Auditor - RCN 6065/2016
Pitsouli 1, TK 63080, Nea Kallikrateia, Chalkidiki, Greece
mob +30-6983759514, tel 2399022359, fax 2371200937
hatziliontos (papaki) hotmail (teleia) com
Follow us 
 facebook  twitter  linkedin  googleplus  pinterest  youtube  twitter