Κοινοποίησε

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Ανάμεσα στα άλλα, μία απαίτηση του HACCP είναι να τηρείται αρχείο μετρήσεων θερμοκρασίας στα διάφορα σημεία της παραγωγής, συντήρησης, κατάψυξης, μεταφοράς, πώλησης ώστε να ελέγχεται εάν η θερμοκρασία του προϊόντος βρίσκεται εντός των προκαθορισμένων αποδεκτών ορίων.

Ποιά τα πλεονεκτήματα από την αρχειοθέτηση της θερμοκρασίας, δηλαδή την παραγωγή ιστορικού μετρήσεων θερμοκρασίας?

  • Ασφαλέστερο και με καλύτερη γεύση προϊόν
  • Ο χρόνος ζωής του προϊόντος στο ράφι επεκτείνεται γνωρίζοντας ακριβώς πως εξελίχθηκαν οι θερμοκρασίες από μέρα σε μέρα
  • Λιγότερη ποσότητα πετιέται στα σκουπίδια διατηρώντας το προϊόν στην σωστή θερμοκρασία
  • Βελτιώνονται τα αποτελέσματα ελέγχου είτε κατά την διάρκεια των εσωτερικών επιθεωρήσεων ή και των υγειονομικών ελέγχων
  • Γρηγορότερη απόκριση σε θέματα βλαβών στους εξοπλισμούς ψύξης
  • Παρέχεται η καλύτερη δυνατή άμυνα σε κατηγορίες για τροφογενείς αρρώστιες

Και όμως, το καλύτερα στημένο πρότυπο HACCP συνήθως αποτυγχάνει σε μία απλή ερώτηση ελέγχου - επιθεώρησης, εάν δεν ακολουθεί πλέον την πρόοδο της τεχνολογίας και τους νέους τρόπους παραγωγής ιστορικού μίας ελεγχόμενης παραμέτρου, όπως για παράδειγμα η θερμοκρασία, και πως διασφαλίζεται η ύπαρξη, ανάκτησή του και η προστασία του από εξωγενείς παράγοντες (;).

Όσο αυτοματοποιημένη και αν είναι η διαδικασία μέτρησης και καταγραφής της θερμοκρασίας από την επιχείρηση, η αποθήκευση όλων των αντιγράφων του ιστορικού εντός του χώρου της επιχείρησης είτε γίνεται χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά δεν διασφαλίζει την απαίτηση το ιστορικό να είναι διαθέσιμο, π.χ. μετά από καταστροφή σκληρών δίσκων, εκδήλωση πυρκαγιάς στην επιχείρηση κλπ.

Λύση στο πρόβλημα αυτό δίνουν οι απομακρυσμένοι, εκτός επιχείρησης, σέρβερς, π.χ. οι cloud σέρβερς, οι οποίοι είναι γεφυρωμένοι με την επιχείρηση μέσω ίντερνετ, συνεχώς, παραλαμβάνουν τις μετρήσεις, τις αποθηκεύουν και τις ανακτούν προς επεξεργασία - απεικόνιση κατόπιν ζήτησης σε μορφή πινάκων ή γραφημάτων.

Διάβασε το άρθρο μας "016. Ο ρόλος του cloud server στην σύγχρονη τηλεμετρία και το έξυπνο σπίτι" για περισσότερη ενημέρωση.


 Ενημέρωση:

  • Αναλαμβάνουμε την τεχνική υποστήριξη στο στήσιμο προτύπων ISO & HACCP, καθώς επίσης και την τηλεμετρική παραγωγή ιστορικού μετρήσεων θερμοκρασίας και άλλων παραμέτρων.
  • Ενημερώσου για το κόστος των υπηρεσιών μας εδώ.