Κοινοποίησε

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

220gr. Λεγιονέλλα - Νόσος Λεγεωνάριων - Μελέτη υγειονομικής αναγνώρισης - επικινδυνότητας

Η νόσος των λεγεωναρίων ή λεγεωνέλλωση προκαλείται από το βακτηρίδιο LEGIONELLA PNEUMOPHILA, που είναι το πιο συνηθισμένο και επικίνδυνο είδος της οικογένειας LEGIONELLA. Το βακτηρίδιο αναπτύσσεται στα επιφανειακά νερά, ανιχνεύεται όμως και στο καθαρό νερό. Ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης της LEGIONELLA παρουσιάζονται στα δίκτυα νερού των κτιρίων, κυριότερα στο δίκτυο ζεστού νερού (με θερμοκρασία υψηλότερη των 20 οC). Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο σε μεγάλα κτίρια με πολύπλοκο και εκτεταμένο σύστημα σωληνώσεων.

Περισσότερα...

219en. Legionella literature

A small sample of Legionella literature.

Περισσότερα...

218en. Guide to invest in greek tourism - hotels - rooms

In recent years, demand for the purchase of Greek properties has been recorded, with a growing trend, aiming at their exploitation as tourist facilities. What should the future investor be aware of? Everything, from start to finish, in order not to be found in the unpleasant position of cancelling the investment, having already lost time and money or increasing its budget due to unforeseen conditions.

Περισσότερα...

218gr. Οδηγός επενδυτή στον ελληνικό τουρισμό - ξενοδοχεία - ενοικιαζόμενα

Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται ζήτηση αγοράς ελληνικών ακινήτων, με αυξανόμενη τάση, με σκοπό την εκμετάλλευσή τους ως τουριστικές εγκαταστάσεις. Τι πρέπει να προσέξει ο μελλοντικός επενδυτής; Τα πάντα, από την αρχή μέχρι το τέλος, προκειμένου να μην βρεθεί στην δυσάρεστη θέση ακύρωσης της επένδυσης, έχοντας χάσει ήδη χρόνο και χρήμα ή στην αύξηση του προϋπολογισμού του λόγω απρόβλεπτων.

Περισσότερα...

217gr. Νέες προδιαγραφές ενοικιαζόμενων

Από 01 Αυγούστου 2018 ισχύουν οι νέες τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές (υποχρεωτικές και μοριοδοτούμενες) για τα επιπλωμένα ενοικιαζόμενα δωμάτια - διαμερίσματα που θέλουν να λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν με άδεια ΕΟΤ (λειτουργία μετά από εφαρμογή της διαδικασίας της γνωστοποίησης) και κατάταξη σε κλειδιά. Οι υφιστάμενες από τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις ενοικιαζομένων προσαρμόζονται στις νέες προδιαγραφές μέχρι την 31-12-2019. Όσες επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δεν θέλουν κατάταξη υποχρεούνται να πληρούν τις προδιαγραφές του ενός κλειδιού.

Περισσότερα...

216gr. Κατηγορίες επικινδυνότητας επιχειρήσεων (Α, Β ή Γ;)

Κατηγορίες επικινδυνότητας επιχειρήσεων (Α, Β ή Γ;).

Περισσότερα...

215gr. Μελέτη επικινδυνότητας σε ανελκυστήρες προσώπων-ασανσέρ

Σε διάφορες δραστηριότητες, πχ ξενοδοχεία - ενοικιαζόμενα, γραφεία κλπ, που αποτελούνται από πολυόροφα κτιριακά συγκροτήματα, αναγκαίο κομμάτι της εξυπηρέτησης των πελατών και των εργαζομένων είναι οι ανελκυστήρες. Όταν φτάνει η ώρα όμως για τον τεχνικό ασφαλείας να εντάξει στην μελέτη επικινδυνότητας τον ανελκυστήρα της επιχείρησης, εκεί είναι που διαπιστώνονται οι πρώτες ελλείψεις.

Περισσότερα...

214gr. Μελέτη επικινδυνότητας σε πισίνες σπα

Η πισίνα σπα περιέχει αναδευόμενο ζεστό νερό και είναι σχεδιασμένη για να κάθεται ή επιπλέει ο χρήστης, όχι όμως για κολύμπι ή κατάδυση. Η θερμοκρασία του νερού βρίσκεται συνήθως μεταξύ 30-40oC και το νερό φιλτράρεται και είναι χημικά απολυμασμένο. Διαθέτει σύστημα κυκλοφορίας με ή χωρίς εκτόξευση φυσαλίδων και μπορεί να τοποθετηθεί εντός ή εκτός κτιρίου. Το σύστημα κυκλοφορίας έχει την ικανότητα να παράγει αεροζόλ με την χρήση ισχυρών ρευμάτων αέρα ή παρόμοιων συστημάτων. Η πισίνα σπα συνήθως αποστραγγίζεται, καθαρίζεται και ξαναγεμίζεται μετά από ένα αριθμό χρηστών ή μετά από ορισμένο χρόνο λειτουργίας.

Περισσότερα...

213gr. Ηλεκτροδότηση αρδευτικών γεωτρήσεων - Άδεια χρήσης νερού - Δελτίο Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων

Για την ηλεκτροδότηση νέων και υφιστάμενων εγκαταστάσεων αγροτικής χρήσης, ο δικαιούχος σημείου υδροληψίας που κάνει χρήση ύδατος, οφείλει να προβαίνει στις ακόλουθες ενέργειες:

Περισσότερα...

212.gr Τρόποι σύστασης οριζόντιας και κάθετης ιδιοκτησίας

Τρόποι σύστασης οριζόντιας και κάθετης ιδιοκτησίας.

Περισσότερα...

211gr. Δικαιολογητικά υπαγωγής στο νέο νόμο τακτοποιήσεων 4495/2017

Δικαιολογητικά υπαγωγής αυθαίρετης κατασκευής ή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης στις διατάξεις του νόμου 4495/2017. Εξουσιοδοτημένος μηχανικός εισάγει στο πληροφοριακό σύστημα του νόμου 4495/2017 τα στοιχεία και δικαιολογητικά που αφορούν την αυθαίρετη κατασκευή ή την αυθαίρετη αλλαγή χρήσης, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα φύλλα καταγραφής. Η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4495/2017 συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά, τα οποία υποβάλλονται με μέριμνα του ιδιοκτήτη και του μηχανικού και τα οποία φυλάσσει ο ιδιοκτήτης μετά την εισαγωγή τους στο πληροφοριακό σύστημα:

Περισσότερα...

210gr. Κατηγορίες σπουδαιότητας κτιρίων αντισεισμικού κανονισμού

Κατηγορίες σπουδαιότητας κτιρίων αντισεισμικού κανονισμού.

Περισσότερα...

209gr. Κατηγορίες αυθαιρεσιών του νέου νόμου τακτοποίησης 4495/2017

Κατηγορίες αυθαιρεσιών του νέου νόμου τακτοποίησης 4495/2017.

Περισσότερα...

208.gr Εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες - νομιμοποίηση

Διαιρεμένες - αδιαίρετες ιδιοκτησίες και τακτοποίηση αυτών.

Περισσότερα...

207gr. Μελέτη στατικής επάρκειας στις τακτοποιήσεις - νομιμοποιήσεις

Σύμφωνα με τον καινούριο νόμο 4495/2017 για τις τακτοποιήσεις - νομιμοποιήσεις αυθαιρεσιών η μελέτη στατικής επάρκειας εκπονείται για κάθε κατασκευή που ανήκει σε μία από τις παρακάτω περιπτώσεις, εκτός από τις περιπτώσεις που ανήκουν στις κατηγορίες αυθαιρεσιών 1, 2, 3 και σε κτίρια σπουδαιότητας Σ1 του Ελληνικού Αντισεισμικού Κανονισμού.

Περισσότερα...

206gr. Ηλεκτροδότηση αρδευτικών γεωτρήσεων - Αγροτικό τιμολόγιο

Η ΔΕΗ, με αφορμή τις αλλαγές από τον Μάρτιο του 2017 στο νομοθετικό πλαίσιο αδειοδότησης των γεωτρήσεων, ενημερώνει τους αγρότες, που διαθέτουν αρδευτική γεώτρηση και είναι ηλεκτροδοτημένοι, ότι για να διατηρηθούν στο χαμηλό αγροτικό τιμολόγιο θα πρέπει να λάβουν Δελτίο Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων, το λεγόμενο δελτίο Νο1.

Περισσότερα...

205gr. Ανανέωση - τροποποίηση άδειας χρήσης νερού

Η άδεια χρήσης νερού κάποια στιγμή λήγει, οπότε η άδεια χρήζει ανανέωσης. Επίσης, ο χρήστης, στο ενδιάμεσο μπορεί να θέλει να τροποποιήσει κάτι, συνεπώς η άδεια χρήσης νερού χρήζει τροποποίησης. Τι ισχύει με την ανανέωση - τροποποίηση της άδειας χρήσης νερού;

Περισσότερα...

204gr. Ίδρυση και λειτουργία παιδότοπων

Ίδρυση και λειτουργία παιδότοπων

Περισσότερα...

203gr. Ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών βρεφικών - παιδικών - βρεφονηπιακών σταθμών

Για την ίδρυση και λειτουργία των ιδιωτικών βρεφικών - παιδικών - βρεφονηπιακών σταθμών, ισχύουν οι παρακάτω προϋποθέσεις (Απρίλιος του 2017):

Περισσότερα...

202gr. Δημόσια τεχνικά έργα - Πρόγραμμα Ποιότητας Έργου - Δομή

Κατά τη φάση σύνταξης του προγράμματος ποιότητας έργου πρέπει να γίνει συστηματική, σχολαστική και ολοκληρωμένη μελέτη των απαιτήσεων των συμβατικών τευχών, να εντοπιστούν έγκαιρα οι τυχόν ασάφειες στα συμβατικά τεύχη καθώς και πιθανές αντιφάσεις μεταξύ τους, να συζητηθούν μεταξύ του Κυρίου του Έργου και του Αναδόχου και να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τις λεπτομέρειες κατασκευής του έργου, οι οποίες θα αποτυπωθούν επίσης στο πρόγραμμα ποιότητας έργου. Ναι, αλλά ποια είναι η δομή του προγράμματος ποιότητας έργου; Τι πρέπει να αναγράφεται μέσα στο πρόγραμμα ποιότητας έργου;

Περισσότερα...