Κοινοποίησε

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Το πρόβλημα: η ανεπαρκής παρακολούθηση. Είναι γνωστό ότι οι δραστηριότητες, στις οποίες διανυκτερεύουν αρκετοί άνθρωποι, όταν βρίσκονται μακρυά από συλλογικά δίκτυα αποχέτευσης επιβάλλεται να λειτουργούν βιολογικούς καθαρισμούς. Τέτοιες δραστηριότητες είναι οι τουριστικές επιχειρήσεις, οι κλινικές, τα νοσοκομεία, τα κέντρα θεραπείας - αποκατάστασης κλπ. Αυτοί οι βιολογικοί καθαρισμοί είναι μικροί σε δυναμικότητα διότι εξυπηρετούν υποπολλαπλάσιο πληθυσμό σε σχέση με έναν οικισμό ή μία πόλη.

Αυτές οι δραστηριότητες στην χώρα μας βρίσκονται σχεδόν παντού διάσπαρτες και συνήθως διαθέτουν ένα μικρό βιολογικό καθαρισμό. Οι όροι της ΑΕΠΟ για την κάθε δραστηριότητα απαιτούν διασφάλιση της καλής λειτουργίας τους. Πολλές φορές όμως οι μικροί βιολογικοί καθαρισμοί είναι μεγάλος πονοκέφαλος για τους ιδιοκτήτες και προφανώς, λόγω έλλειψης ελέγχων και σωστής ενημέρωσης από τις αρμόδιες αρχές, αφήνονται σχεδόν στην τύχη τους. Αυτό έχει ως αντίκτυπο την δυσλειτουργία των βιολογικών καθαρισμών και την παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων. Φαίνεται ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν έχει καταφέρει να εμπνεύσει αλλά ούτε και να βοηθήσει επιτυχώς τους ιδιοκτήτες αυτών των δραστηριοτήτων στο ότι οι βιολογικοί τους καθαρισμοί συνδέονται άμεσα με τους στόχους και τους σκοπούς της επιχείρησης. Εκτός και αν προκληθούν καταγγελίες από γείτονες για δυσλειτουργία βιολογικού καθαρισμού (δυσοσμίες, ακάθαρτα νερά, θορυβώδης λειτουργία αεροσυμπιεστών κλπ) οι ιδιοκτήτες υλοποιούν σποραδικές παρεμβάσεις με σκοπό να σταματήσουν τα παράπονα, τα προβλήματα όμως αργά ή γρήγορα επανεμφανίζονται και μαζί με αυτά οι οχλήσεις και τα παράπονα. Η ανεπαρκής παρακολούθηση θα επιφέρει βλάβες, οι βλάβες στα μηχανήματα κακή απόδοση του καθαρισμού, η κακή απόδοση θα προκαλέσει ρύπανση - μόλυνση του ευρύτερου περιβάλλοντος και συνεπώς οχλήσεις (η συνέχεια εμφανίζεται μόνο στους εγγεγραμμένους χρήστες μας...) 

Διάβασε επίσης:


Η Kemioteko Engineering δημιουργήθηκε ως απόσταγμα εμπειριών 14 ετών στην αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία δημόσιων τεχνικών έργων και 8 ετών στο ελεύθερο επάγγελμα του μελετητή μηχανικού με εξειδίκευση στην αδειοδότηση και λειτουργία επιχειρήσεων. Αποστολή της Kemioteko Engineering - Χατζηλιόντος Ι. Χριστόδουλος είναι η δημιουργία πελατών, οπαδών της, βαθειά ικανοποιημένων, που θέλουν να κάνουν διαχρονικά τα σωστά πράγματα με τους κατάλληλους συνεργάτες.

 

Διπλ. Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ - Msc Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού
Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός ΑΠΘ - 5ο Εξάμηνο
Επιθεωρητής Ξενοδοχείων - ΕΕΔΔ - TUV Austria RCN 6035/2016
Επιθεωρητής ISO 9001 - TUV Austria RCN 6065/2016
Επιθεωρητής ISO 45001 - Alison 1412-13849119
Επιθεωρητής GDPR - Alison 1401-13849119
Ενεργειακός Επιθεωρητής - No 16109 | No 553
Μελετητής ΥΠΕΧΩΔΕ - No 26837 - 18-A & 27-A
ΑΜ ΤΕΕ - No 83488 | ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. 330512/2017
Μητρώο Αξιολογητών ΓΓΕΤ- No 14856/95711/08-06-17
Ελεγκτής Δόμησης - No 4517
τηλ +302399-022359
Βασ Πιτσούλη 1, TK 63080, Νέα Καλλικράτεια
Χαλκιδική, Ελλάδα | http://kemioteko.gr
Μελετητικές Υπηρεσίες Βιομηχανικών & Περιβαλλοντικών Εγκαταστάσεων:
Σχεδιασμός, Αδειοδότηση, Διαχείριση Ποιοτικού Ελέγχου & Κατασκευών,
Οργανολογία & Ρύθμιση, Λειτουργία & Συντήρηση
Follow us 
 facebook  twitter  linkedin  googleplus  pinterest  youtube  twitter