Κοινοποίησε

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Θελήσαμε να μεταφέρουμε την εμπειρία μας στο διαδίκτυο από την τριβή που είχαμε με τις νέες διαδικασίες γνωστοποίησης των μεταβολών λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων. Από αυτό τον λόγο προέκυψε το παρόν άρθρο. Το παράδειγμα που περιγράφεται πιο κάτω είναι πραγματικό και πιστεύουμε αποδίδει την μέση εικόνα των ελληνικών αδειοδοτημένων τουριστικών καταλυμάτων.

Παράδειγμα γνωστοποίησης λειτουργίας ξενοδοχείου με 2 καταστήματα

Τα δεδομένα

Ομόρρυθμη εταιρεία μισθώνει σε εντός σχεδίου ιδιόκτητες τουριστικές εγκαταστάσεις. Η εταιρεία αποτελείται από 2 διαχειριστές εκ των οποίων ο Α είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος και ο Β ο αγορανομικά και υγειονομικά υπεύθυνος. Το ξενοδοχείο αποτελείται από 22 δίκλινα δωμάτια, διαθέτει ΕΣΛ και χαρακτηρίζεται ως κλασσικού τύπου επιπλωμένων δωματίων ενός αστέρα. Οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις αποτελούνται από 4 διακριτά κτίρια. Τα 3 κτίρια διαθέτουν ενεργειακό πιστοποιητικό. Εντός των εγκαταστάσεων υπάρχουν 2 αδειοδοτημένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ένα αναψυκτήριο και ένα εστιατόριο (με χώρο καθημένων και χωρίς χρήση αερίου). Πισίνες δεν υπάρχουν. Για όλες τις εγκαταστάσεις υπάρχουν πιστοποιητικά ενεργητικής πυροπροστασίας χωρίς όμως πλήρη σχέδια απεικόνισης των ληφθέντων μέτρων. Όλα τα κτίρια διαθέτουν οικοδομική άδεια, έχουν διαπιστωθεί όμως μικρές αλλά υπολογίσιμες αποκλίσεις από τους όρους δόμησης. Περιβαλλοντική άδεια δεν υπάρχει, υπάρχει όμως ένα απαλλακτικό αυτής από το 2009 (χρήζει επικαιροποίησης λόγω αλλαγής της νομοθεσίας). Η επιχείρηση δεν κάνει χρήση΄κοινόχρηστων χώρων εκτός του αγροτεμαχίου του ξενοδοχείου. Το κτίριο της ρεσεψιόν δεν διαθέτει διπλά τζάμια, δεν υπάρχει τηλεφωνικό κέντρο, στα δωμάτια δεν υπάρχουν minibar, οι τηλεοράσεις είναι εκτός προδιαγραφών και δεν υπάρχουν τηλεφωνικές συσκευές (υπάρχει όμως εγκατεστημένη η τηλεφωνική καλωδίωση). Αναφορικά με τα δευτερεύοντα κριτήρια των νέων προδιαγραφών σημειώνονται κάποιες ελλείψεις ανά δωμάτιο. Στην ΔΟΥ φαίνεται ότι η επιχείρηση έχει ως κύρια δραστηριότητα ξενοδοχείο με εστιατόριο και δευτερεύουσα το αναψυκτήριο. Η επιχείρηση σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη θέλει να αναθεωρήσει τις άδειες λειτουργίας της ως εξής:

Σχεδιασμός και υλοποίηση προκαταρκτικών εργασιών

Προκειμένου να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, ο ιδιοκτήτης μπαίνει σε διαδικασία τακτοποίησης των εγκαταστάσεών του και παράγει διορθωμένα σχέδια... 

Διενέργεια αρχικής γνωστοποίησης ξενοδοχείου

Αφού μπούμε στο σύστημα του Notify Business, διαπιστευθούμε και ζητήσουμε την δημιουργία νέας γνωστοποίησης για τουριστικό κατάλυμα, δουλεύουμε πάνω στην φόρμα που παρουσιάζεται από κάτω.

Διενέργεια γνωστοποίησης μεταβολών ξενοδοχείου

Αφού μπούμε στο σύστημα του Notify Business, διαπιστευθούμε και ζητήσουμε την μεταβολή της προηγούμενης (αρχικής) γνωστοποίησης για το τουριστικό κατάλυμα, δουλεύουμε πάνω στις ήδη γνωστές φόρμες που παρουσιάζονται πιο πάνω. Οι φόρμες περιέχουν ακριβώς ότι στοιχεία είχαμε δηλώσει με την αρχική υποβολή. 

Είσαι απλός επισκέπτης. Η συνέχεια του περιεχομένου, με όλες του τις λεπτομέρειες και πληροφορίες, είναι διαθέσιμη μόνο στους εγγεγραμμένους χρήστες του Ενημερωτικού Δελτίου. Αν είσαι ήδη χρήστης παρακαλούμε κάνε εισαγωγή στο σύστημα εδώ: Είσοδος

.

Διάβασε επίσης:

 

Η Kemioteko Engineering δημιουργήθηκε ως απόσταγμα εμπειριών 14 ετών στην αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία δημόσιων τεχνικών έργων και 6 ετών στο ελεύθερο επάγγελμα του μελετητή μηχανικού με εξειδίκευση στην αδειοδότηση και λειτουργία επιχειρήσεων. Αποστολή της Kemioteko Engineering - Χατζηλιόντος Ι. Χριστόδουλος είναι η δημιουργία πελατών, οπαδών της, βαθειά ικανοποιημένων, που θέλουν να κάνουν διαχρονικά τα σωστά πράγματα με τους κατάλληλους συνεργάτες.

 

Dipl. Chemical Engineer - Msc Environmental Design of Infrastructure Works
Accommodations Internal Auditor - TUV Austria RCN 6035/2016
ISO 9001 Internal Auditor - TUV Austria RCN 6065/2016
ISO 45001 Internal Auditor - Alison 1412-13849119
GDPR Internal Auditor - Alison 1401-13849119
YPEN/ENEP. - No 16109 | YPEN/ENEL - No 553
YPEXODE - No 26837 - MELETES 18-A & 27-A
TEE - No 83488 | SEPE 330512/2017
GGET - No 14856/95711/08-06-17
YPEN / EL. DOM. - No 4517
Contact: tel +302399-022359, fax +302371-200937
Pitsouli 1, TK 63080, Nea Kallikrateia, Chalkidiki, Greece | http://kemioteko.gr
Entrepreneurial & Environmental Facilities Consultant Services:
Design, License, Quality Control & Construction Management,
Instrumentation & Control, Operation & Maintenance
Follow us 
 facebook  twitter  linkedin  googleplus  pinterest  youtube  twitter