Κοινοποίησε

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Μέρος 5: Η καθημερινή λειτουργία ενός τουριστικού καταλύματος (ξενοδοχείου ή ενοικιαζόμενων) διαχειρίζεται με βάση κάποιον τρόπο οργάνωσης, που έχει θεσπίσει ο επιχειρηματίας, στα νόμιμα πλαίσια. Όταν η οργάνωση συνοδεύεται από τεκμηρίωση, δηλαδή χρήση εντύπων, τότε λέμε ότι η λειτουργία του καταλύματος βασίζεται σε ένα απλό σύστημα διαχείρισης. Όταν επιπλέον η τεκμηρίωση βοηθά στην πλήρη αντίστροφη ιχνηλάτηση των γενόμενων ημερήσιων εργασιών, τότε λέμε ότι η λειτουργία του καταλύματος βασίζεται σε ένα σύστημα διαχείρισης ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών. Για παράδειγμα, πρέπει να μπορούμε να λαμβάνουμε σωστές απαντήσεις σε ερωτήματα όλο και μεγαλύτερου βάθους, όπως π.χ. ποιος κάλυψε την βάρδια στην ρεσεψιόν χτες από τις 08:00 έως 16:00, κατά την διάρκεια αυτής της βάρδιας, ποιοι νέοι πελάτες αφίχθησαν, ποιοι πελάτες αναχώρησαν, ποιες ακυρώσεις έγιναν, ποιες καθαρίστριες εργάστηκαν, σε ποιά δωμάτια μπήκαν, τι εργασίες έκαναν (αλλαγή σεντονιών, πετσετών, καθαριότητα κλπ), έγινε επικυρωμένος έλεγχος εργασιών, κλπ, κλπ. Επίσης, προσωπικό που προσλαμβάνεται και δεν περνά από μία εισαγωγική εκπαίδευση (ανεξάρτητα από την προϋπηρεσία του) ισοδυναμεί με εφιάλτη για την επιχείρηση (αστοχίες, ζημίες, παράπονα κλπ). Συνεπώς είναι απαραίτητη η ύπαρξη διαδικασιών, οδηγών, οδηγιών εκπαίδευσης - εργασίας και καθηκοντολόγιου. Τα τεκμήρια (έντυπα) μπορεί να είναι τα κλασσικά εκτυπωμένα έγγραφα οπότε και η αντίστοιχη αρχειοθέτηση θα γίνεται με φακέλους σε κάποια βιβλιοθήκη, ή μπορεί να είναι ηλεκτρονικά και η διαδικασία χειρισμού τους πλήρως ηλεκτρονική. Παρακάτω, ακολουθούν οι τίτλοι εντύπων που αναπτύσουμε και μπορεί ένα τουριστικό κατάλυμα να τα χρησιμοποιεί προκειμένου να στοχεύσει στην αύξηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Χριστόδουλος Χατζηλιόντος

540: Τύπος υπολογισμού - Υπολογισμός δείκτη διασποράς τιμής δωμάτίου
541: Τύπος υπολογισμού - Υπολογισμός παράγοντα ποσοστιαίας ανάκτησης τιμής δωματίου
542: Τύπος υπολογισμού - Υπολογισμός μέσου αριθμού επισκεπτών ανά δωμάτιο
543: Τύπος υπολογισμού - Υπολογισμός πολλαπλών δεικτών πληρότητας
544: Τύπος υπολογισμού - Υπολογισμός συνολικών εσόδων ανά διαθέσιμο δωμάτιο
545: Καθήκοντα και υπευθυνότητες του συνοδού εξυπηρέτησης γκολφ
546: Καθήκοντα και υπευθυνότητες του διευθυντή λειτουργίας γκολφ
547: 7 τύποι πρωϊνού με αυγά ή συνταγών με αυγά στο ξενοδοχείο
548: Καθήκοντα και υπευθυνότητες του Line Chef / Commis 2
549: 7 τύποι τυριού στο ξενοδοχείο
550: SOP - Προληπτική συντήρηση
551: SOP - Επισκευές
552: Καθήκοντα και υπευθυνότητες του τεχνίτη επισκευών
553: 41 Καθήκοντα τμήματος κατασκευών - συντήρησης στο ξενοδοχείο
554: SOP - Λειτουργία μπόϊλερ
566: Καθήκοντα και υπευθυνότητες του συντηρητή - τεχνικού βάρδιας
569: Καθήκοντα και υπευθυνότητες του βοηθού διευθυντή συντήρησης ξενοδοχείου
575: Καθήκοντα και υπευθυνότητες στον τομέα συντήρησης του ξενοδοχείου (βαφέας)
581: Καθήκοντα και υπευθυνότητες του οικονομικού ελεγκτή ξενοδοχείου
582: 37 καθήκοντα και υπευθυνότητες του υπολογιστή κόστους (F&B) τροφίμων - ποτών
584: Τύποι χημικών καθαρισμού κουζίνας (D1 to D10)
585: Καθήκοντα και υπευθυνότητες του αποθηκάριου στο ξενοδοχείο
586: Ημερήσιο καθηκοντολόγιο - Θυρωρείο - Πρωϊνή βάρδια
587: Ημερήσιο καθηκοντολόγιο - Θυρωρείο - Γενική βάρδια
588: Ημερήσιο καθηκοντολόγιο - Θυρωρείο - Απογευματινή βάρδια
589: Λίστα συλλογής προσωπικών δεδομένων επισκέπτη κατά GDPR στο ξενοδοχείο
590: Καθήκοντα και υπευθυνότητες του σερβιτόρου ασημικών σκευών
591: 18 τύποι σερβιρίσματος στον τομέα F&B των ξενοδοχείων
592: Δείγμα μορφότυπου επιστολής προσφοράς - συμφωνίας δεξίωσης
593: 47 καθήκοντα και υπευθυνότητες του ξενοδοχειακού οδηγού ή του οδηγού λιμουζίνας
594: 45 καθήκοντα και υπευθυνότητες του υπεύθυνου στο ξενοδοχειακό σπα
595: Καθήκοντα και υπευθυνότητες του Chef δεξίωσης στον μπουφέ
596: Δείγμα συμφωνίας δανεισμού συσκευών (ipad, xbox, play station, dvd player) στον επισκέπτη
597: Δείγμα φόρμας αίτησης - Ενοικιαζόμενα τεμάχια / Δανειζόμενα αντικείμενα (Xbox, Playstation, ipad, DVD Player)
598: 23 συνηθέστερα παραμελημένοι χώροι καθαρισμού στα δωμάτια των επισκεπτών του ξενοδοχείου
599: SOP - Επιθεώρηση των VIP δωματίων
600: Τοποθέτηση προμηθειών ή παροχών στα δωμάτια επισκεπτών του ξενοδοχείου
601: Πρότυπα καθαρισμού στο τμήμα καθαριότητας του ξενοδοχείου
602: Ορολογία καθαρισμού στο τμήμα καθαριότητας του ξενοδοχείου
603: Αρχές καθαρισμού στο τμήμα καθαριότητας
604: Τύποι διαδικασιών καθαρισμού στον τομέα καθαριότητας του ξενοδοχείου
606: SOP - Σερβίρισμα μεταλλικού νερού
607: SOP - Σερβίρισμα αναψυκτικών
608: SOP - Σερβίρισμα χυμού φρέσκων φρούτων
609: SOP - Συμπλήρωση παραγγελίας επισκέπτη
610: SOP - Τοποθέτηση τραπεζομάντηλου και μαντηλιών
611: SOP - Διάταξη ασημικών και πιάτων στο τραπέζι
612: SOP - Τοποθέτηση υαλικών και λοιπών αντικειμένων πάνω στο τραπέζι
613: SOP - Παραγγελιοληψία ποτών
614: SOP - Καθαρισμός τραπεζιού
615: SOP - Χρήση αναμικτήρα κοκτέϊλ
616: SOP - Μεταφορά και χειρισμός δίσκου σερβιρίσματος
617: SOP - Καθαρισμός λερωμένων πιάτων
618: SOP - Ταξινόμηση λερωμένων ασημικών και πορσελανών
619: SOP - Χειρισμός αποσκευών για αναχώρηση ομάδας
620: SOP - Χειρισμός αίτησης κράτησης τραπεζιού στο εστιατόριο
621: SOP - Διαδικασία παράδοσης φυλαγμένων αποσκευών
622: SOP - Αίτηση παραλαβής αποσκευών για αναχώρηση
623: SOP - Επισήμανση αποσκευών επισκέπτη
624: SOP - Απωλεσθείσες αποσκευές
625: SOP - Εθιμοτυπίες και τρόποι
626: SOP - Χειρισμός ελέγχου άφιξης - αναχώρησης επισκέπτη ΑΜΕΑ
627: SOP - Λήψη μηνυμάτων, δεμάτων, φακέλων και παράδοση στο δωμάτιο
628: SOP - Ενημέρωση επισκέπτη για τα προς παράδοση μηνύματα
629: SOP - Προετοιμασία βάρδιας - Παράδοση βάρδιας
630: SOP - Υπηρεσία στάθμευσης οχημάτων
631: SOP - Συνοδεία / καθοδήγηση επισκέπτη στο δωμάτιο
632: SOP - Χειρισμός ελέγχου γρήγορης αναχώρησης
633: 41 Εθιμοτυπίες και τρόποι για το προσωπικό του ξενοδοχείου και της ρεσεψιόν
634: SOP - Αίτηση για λουλούδια
635: SOP - Μεταφορά αυτοκινήτου ή λιμουζίνας για άφιξη επισκεπτών
636: SOP - Μεταφορά αυτοκινήτου ή λιμουζίνας για αναχώρηση επισκεπτών
637: SOP - Προσωπική υγιεινή σεφ και προσωπικού κουζίνας
638: SOP - Καθήκοντα ανοίγματος κουζίνας
639: SOP - Καθήκοντα κλεισίματος κουζίνας
640: SOP - Πολιτικές εντομοκτονίας
641: SOP - Χειρισμός, καθαρισμός και απολύμανση εξοπλισμού
642: SOP - Προμήθειες τροφών και πρώτων υλών
647: 39 τύποι σάντουιτς
650: 19 τύποι μαχαιριών κοπής λαχανικών - τροφίμων
653: Κυριότεροι παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα ψύξης των φαγητών
655: Χρήση θερμόμετρου στην ξενοδοχειακή κουζίνα
656: 43 Τύποι βοτάνων και μπαχαρικών που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα του ξενοδοχείου
657: Δείγμα ενημερωτικού δελτίου ρεσεψιόν
658: Τύποι μαχαιριών κουζίνας και ορισμός μαχαιριών που χρησιμοποιούνται στην ξενοδοχειακή κουζίνα
659: 10 κορυφαίοι κανόνες για την ασφαλή χρήση των μαχαιριών
660: SOP - Έλεγχος μπουφέ πριν το σερβίρισμα σε μια δεξίωση
662: SOP - Μέθοδοι βρασμού
663: SOP - Ασφαλής χρήση φούρνου μικροκυμάτων
664: SOP - Χειρισμός και απολύμανση τροφών
665: SOP - Μέθοδοι μαγειρικής (ξηρά θέρμανση και υγρά θέρμανση)
666: SOP - Χειρισμός του τρόλλεϋ
673: SOP - Φούρνος με περιστρεφόμενα ράφια
674: Υποχρεωτική γνώση μενού τροφίμων - ποτών από το προσωπικό εξυπηρέτησης
676: Αποτροπή τραυματισμών κατά την εργασία στην κουζίνα του ξενοδοχείου
679: Τύποι εργαλείων χειρός κουζίνας και μικρού εξοπλισμού
680: SOP - Καθαρισμός τρόλεϋ μπάρμπεκιου
681: SOP - Καθαρισμός αυτόματης μηχανής καφέ και μηχανής εσπρέσο
682: SOP - Συντήρηση περιοχών μαγειρικής και εστιών θέρμανσης
683: SOP - Γνώσεις συντήρησης και γενικός έλεγχος εξοπλισμού
 

.

Διάβασε επίσης:

 

Η Kemioteko Engineering δημιουργήθηκε ως απόσταγμα εμπειριών 14 ετών στην αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία δημόσιων τεχνικών έργων και 8 ετών στο ελεύθερο επάγγελμα του μελετητή μηχανικού με εξειδίκευση στην αδειοδότηση και λειτουργία επιχειρήσεων. Αποστολή της Kemioteko Engineering - Χατζηλιόντος Ι. Χριστόδουλος είναι η δημιουργία πελατών, οπαδών της, βαθειά ικανοποιημένων, που θέλουν να κάνουν διαχρονικά τα σωστά πράγματα με τους κατάλληλους συνεργάτες.

 

Διπλ. Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ - Msc Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού
Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός ΑΠΘ - 5ο Εξάμηνο
Επιθεωρητής Ξενοδοχείων - ΕΕΔΔ - TUV Austria RCN 6035/2016
Επιθεωρητής ISO 9001 - TUV Austria RCN 6065/2016
Επιθεωρητής ISO 45001 - Alison 1412-13849119
Επιθεωρητής GDPR - Alison 1401-13849119
Ενεργειακός Επιθεωρητής - No 16109 | No 553
Μελετητής ΥΠΕΧΩΔΕ - No 26837 - 18-A & 27-A
ΑΜ ΤΕΕ - No 83488 | ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. 330512/2017
Μητρώο Αξιολογητών ΓΓΕΤ- No 14856/95711/08-06-17
Ελεγκτής Δόμησης - No 4517
τηλ +302399-022359
Βασ Πιτσούλη 1, TK 63080, Νέα Καλλικράτεια
Χαλκιδική, Ελλάδα | http://kemioteko.gr
Μελετητικές Υπηρεσίες Βιομηχανικών & Περιβαλλοντικών Εγκαταστάσεων:
Σχεδιασμός, Αδειοδότηση, Διαχείριση Ποιοτικού Ελέγχου & Κατασκευών,
Οργανολογία & Ρύθμιση, Λειτουργία & Συντήρηση
Follow us 
 facebook  twitter  linkedin  googleplus  pinterest  youtube  twitter