Κοινοποίησε

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Αυτοί είναι οι κωδικοί αριθμοί δραστηριότητας που θα χρηματοδοτηθούν για το πρόγραμμα ενίσχυσης των νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, οι οποίοι παρουσιάζονται σε μορφή πίνακα, ενώ στο τέλος του πίνακα δίνονται λεκτικές περιγραφές των δραστηριοτήτων και επεξηγήσεις για να δει ο ενδιαφερόμενος εάν αυτό που έχει στο μυαλό του περιλαμβάνεται μέσα στην ενίσχυση. Η λεκτική περιγραφή αναλύεται σε επίπεδο 2, 3 και 4 ψηφία των ΚΑΔ.

Κωδικοί αριθμοί δραστηριότητας

  Για να δεις τον πίνακα κάνε κλικ στο κουμπί Αποκάλυψη, για να τον κρύψεις κάνε κλικ στο κουμπί Απόκρυψη.

Περιγραφή 2ου, 3ου & 4ου επιπέδου ΚΑΔ
(για το 3ο και 4ο επίπεδο απαιτείται εγγραφή και εισαγωγή στο σύστημά μας)

Είσαι απλός επισκέπτης. Η συνέχεια του περιεχομένου, με όλες του τις λεπτομέρειες και πληροφορίες, είναι διαθέσιμη μόνο στους εγγεγραμμένους χρήστες του Ενημερωτικού Δελτίου. Αν είσαι ήδη χρήστης παρακαλούμε κάνε εισαγωγή στο σύστημα εδώ: Είσοδος

49  Χερσαίες μεταφορές και μεταφορές μέσω αγωγών
Στον κλάδο αυτό περιλαμβάνεται η μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων μέσω οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου, καθώς και η μεταφορά φορτίων μέσω αγωγών.
50  Πλωτές μεταφορές
Στον κλάδο αυτό περιλαμβάνεται η μεταφορά επιβατών ή εμπορευμάτων μέσω πλωτών οδών, είτε είναι προγραμματισμένη είτε όχι. Περιλαμβάνονται, επίσης, οι δραστηριότητες ρυμούλκησης ή ώθησης σκαφών, η λειτουργία σκαφών εκδρομών, σκαφών για κρουαζιέρες ή περιηγήσεις, σκαφών πορθμείων (ferry boat-φεριμπότ), πλωτών ταξί κλπ. Παρόλο που η τοποθεσία όπου ασκείται η δραστηριότητα αποτελεί ένδειξη για το διαχωρισμό μεταξύ των θαλάσσιων μεταφορών και των μεταφορών μέσω εσωτερικών υδάτων, καθοριστικός παράγοντας είναι ο τύπος του σκάφους που χρησιμοποιείται. Η μεταφορά με σκάφη θαλάσσης ταξινομείται στις ομάδες 50.1 και 50.2, ενώ η μεταφορά με χρήση άλλων σκαφών ταξινομείται στις ομάδες 50.3 και 50.4.
Από αυτόν τον κλάδο εξαιρούνται οι δραστηριότητες εστιατορίων και μπαρ μέσα σε πλοία (βλέπε τάξεις 56.10, 56.30), εφόσον διενεργούνται από ξεχωριστές μονάδες (δηλ. μονάδες εκτός των ναυτιλιακών εταιριών).
51  Αεροπορικές μεταφορές
Στον κλάδο αυτό περιλαμβάνεται η εναέρια ή διαστημική μεταφορά επιβατών ή εμπορευμάτων.
Από τον κλάδο αυτό εξαιρούνται:
- ψεκασμοί καλλιεργειών, βλέπε 01.61
- γενική επισκευή αεροσκαφών ή κινητήρων αεροσκαφών, βλέπε 33.16
- λειτουργία αερολιμένων, βλέπε 52.23
- εναέριες διαφημίσεις (επιγραφές στον ουρανό που σύρονται από αεροπλάνο), βλέπε 73.11
- αεροφωτογραφήσεις, βλέπε 74.20
55  Καταλύματα
Στον κλάδο αυτό περιλαμβάνεται η παροχή καταλύματος μικρής διάρκειας για επισκέπτες και άλλους ταξιδιώτες. Περιλαμβάνεται, επίσης, η παροχή καταλύματος μεγαλύτερης διάρκειας για φοιτητές, εργαζόμενους και παρόμοια πρόσωπα. Μερικές μονάδες μπορεί να παρέχουν μόνο κατάλυμα, ενώ άλλες παρέχουν συνδυασμό καταλύματος, γευμάτων και/ή εγκαταστάσεων αναψυχής. 
Από τον κλάδο αυτόν εξαιρούνται δραστηριότητες που είναι συναφείς με την παροχή καταλύματος μακράς διάρκειας ως κύριας κατοικίας σε εγκαταστάσεις όπως διαμερίσματα, τα οποία, συνήθως, μισθώνονται σε μηνιαία ή ετήσια βάση. Οι δραστηριότητες αυτές ταξινομούνται στη Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας (Τομέας Λ).
77  Δραστηριότητες ενοικίασης και εκμίσθωσης
Στον κλάδο αυτό περιλαμβάνεται η ενοικίαση και εκμίσθωση (leasing), σε πελάτες, υλικών και μη χρηματοοικονομικών, άυλων αγαθών, περιλαμβανομένων ευρέους φάσματος υλικών αγαθών, όπως τα αυτοκίνητα, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα καταναλωτικά αγαθά, τα βιομηχανικά μηχανήματα και ο εξοπλισμός, με αντάλλαγμα την καταβολή αντιτίμου ή μισθώματος σε τακτά χρονικά διαστήματα (ενοίκιο). Υποδιαιρείται σε:
(1) ενοικίαση μηχανοκίνητων οχημάτων,
(2) ενοικίαση εξοπλισμού ειδών αναψυχής και άθλησης, καθώς και εξοπλισμού ειδών προσωπικής και οικιακής χρήσης,
(3) εκμίσθωση άλλων μηχανημάτων και εξοπλισμού, του είδους που συχνά χρησιμοποιείται για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, περιλαμβανομένου του λοιπού εξοπλισμού των μεταφορών, και
(4) εκμίσθωση προϊόντων πνευματικής ιδιοκτησίας και παρόμοιων άυλων αγαθών.
Μόνον η λειτουργική (επιχειρησιακή) εκμίσθωση (leasing) ή εκμετάλλευση περιλαμβάνεται στον κλάδο αυτό.
Από τον κλάδο αυτόν εξαιρείται:
- χρηματοοικονομική μίσθωση (leasing), βλέπε 64.91
- ενοικίαση ακίνητων, βλέπε τομέα Λ
- ενοικίαση εξοπλισμού με χειριστή, βλέπε αντίστοιχες τάξεις, σύμφωνα με τις δραστηριότητες που διενεργούνται με αυτόν τον εξοπλισμό, π.χ. κατασκευές (τομέας ΣΤ), μεταφορές (τομέας Η).
79  Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών και υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες
Στον κλάδο αυτό περιλαμβάνονται δραστηριότητες πρακτορείων, τα οποία πρωτίστως ασχολούνται με την πώληση ταξιδιών, περιηγήσεων, παροχής υπηρεσιών μεταφοράς και καταλύματος στο ευρύ κοινό και σε εμπορικούς πελάτες, δραστηριότητες διευθέτησης, σχεδιασμού και συγκέντρωσης περιηγήσεων, οι οποίες πωλούνται από πρακτορεία ταξιδίων ή απευθείας από πράκτορες, όπως οι τουριστικοί (δηλ. οι διοργανωτές εκδρομών), καθώς και άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με τα ταξίδια, περιλαμβανομένων των υπηρεσιών κρατήσεων. Περιλαμβάνονται, επίσης, δραστηριότητες τουριστικών οδηγών (ξεναγών, tourist guide) και δραστηριότητες προώθησης του τουρισμού.
85  Εκπαίδευση
93  Αθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας
Στον κλάδο αυτό περιλαμβάνονται δραστηριότητες αναψυχής-ψυχαγωγίας, διασκέδασης και αθλητισμού (εκτός από τις δραστηριότητες μουσείων, συντήρησης ιστορικών χώρων, βοτανικών και ζωολογικών κήπων και τις δραστηριότητες φυσικών βιότοπων, καθώς και τις δραστηριότητες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων).
Από τον κλάδο αυτό εξαιρούνται οι δραστηριότητες δραματικής τέχνης (θεατρικές τέχνες), μουσικής και άλλων τεχνών και ψυχαγωγίας, όπως η παραγωγή θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, μελοδράματος (όπερας) ή χορού και άλλων παραστάσεων (παραγωγών ή έργων επί σκηνής), βλέπε κλάδο 90.
.

Διάβασε επίσης:

 

Η Kemioteko Engineering δημιουργήθηκε ως απόσταγμα εμπειριών άνω των 18 ετών στους τομείς μελέτη - σχεδιασμό - αδειοδότηση - προγραμματισμό - κατασκευή - λειτουργία - συντήρηση εγκαταστάσεων του πόσιμου νερού, του νερού άρδευσης, των αστικών - βιομηχανικών λυμάτων, της ενέργειας και διαχείρισης τεχνολογικών συστημάτων ποιότητας. Οι ανάγκες των ανθρώπων σε νερό - αποχέτευση - ενέργεια - υποδομές - τεχνολογία, υπηρεσίες και προϊόντα, τα προβλήματα που εμφανίζονται σε κάθε προσπάθεια ικανοποίησής τους, ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο νομοθέτης τις καταστάσεις αυτές, έγιναν για εμάς όραμα - στόχος και μονόδρομος για να αναπτύξουμε τις βέλτιστες πρακτικές λύσεις για την επίλυσή τους. Αποστολή της Kemioteko Engineering - Χατζηλιόντος Ι. Χριστόδουλος είναι η δημιουργία πελατών, οπαδών της, βαθειά ικανοποιημένων, που θέλουν να κάνουν τα σωστά πράγματα με την δική μας συνεργασία.

 

Χατζηλιόντος Ι. Χριστόδουλος
Chatziliontos I. Christodoulos
Dipl. Chemical Engineer
Msc Environmental Design of Infrastructure Works
TEE - No 83488 | SEPE 330512/2017
YPEXODE - No 26837 - MELETES 18-A & 27-A
GGET - No 14856/95711/08-06-17
YPEN/ENEP. - No 16109 | YPEN/ENEL - No 553
Accommodations Internal Auditor - RCN 6035/2016
ISO 9001 Internal Auditor - RCN 6065/2016
Pitsouli 1, TK 63080, Nea Kallikrateia, Chalkidiki, Greece
mob +30-6983759514, tel 2399022359, fax 2371200937
hatziliontos (papaki) hotmail (teleia) com
Follow us 
 facebook  twitter  linkedin  googleplus  pinterest  youtube  twitter