Κοινοποίησε

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Αυτοί είναι οι κωδικοί αριθμοί δραστηριότητας που θα χρηματοδοτηθούν για το πρόγραμμα ενίσχυσης των νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, οι οποίοι παρουσιάζονται σε μορφή πίνακα, ενώ στο τέλος του πίνακα δίνονται λεκτικές περιγραφές των δραστηριοτήτων και επεξηγήσεις για να δει ο ενδιαφερόμενος εάν αυτό που έχει στο μυαλό του περιλαμβάνεται μέσα στην ενίσχυση. Η λεκτική περιγραφή αναλύεται σε επίπεδο 2, 3 και 4 ψηφία των ΚΑΔ.

Κωδικοί αριθμοί δραστηριότητας

  Για να δεις τον πίνακα κάνε κλικ στο κουμπί Αποκάλυψη, για να τον κρύψεις κάνε κλικ στο κουμπί Απόκρυψη.

Περιγραφή 2ου, 3ου & 4ου επιπέδου ΚΑΔ
(για το 3ο και 4ο επίπεδο απαιτείται εγγραφή και εισαγωγή στο σύστημά μας)

Είσαι απλός επισκέπτης. Η συνέχεια του περιεχομένου, με όλες του τις λεπτομέρειες και πληροφορίες, είναι διαθέσιμη μόνο στους εγγεγραμμένους χρήστες του Ενημερωτικού Δελτίου. Αν είσαι ήδη χρήστης παρακαλούμε κάνε εισαγωγή στο σύστημα εδώ: Είσοδος

49  Χερσαίες μεταφορές και μεταφορές μέσω αγωγών
Στον κλάδο αυτό περιλαμβάνεται η μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων μέσω οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου, καθώς και η μεταφορά φορτίων μέσω αγωγών.
50  Πλωτές μεταφορές
Στον κλάδο αυτό περιλαμβάνεται η μεταφορά επιβατών ή εμπορευμάτων μέσω πλωτών οδών, είτε είναι προγραμματισμένη είτε όχι. Περιλαμβάνονται, επίσης, οι δραστηριότητες ρυμούλκησης ή ώθησης σκαφών, η λειτουργία σκαφών εκδρομών, σκαφών για κρουαζιέρες ή περιηγήσεις, σκαφών πορθμείων (ferry boat-φεριμπότ), πλωτών ταξί κλπ. Παρόλο που η τοποθεσία όπου ασκείται η δραστηριότητα αποτελεί ένδειξη για το διαχωρισμό μεταξύ των θαλάσσιων μεταφορών και των μεταφορών μέσω εσωτερικών υδάτων, καθοριστικός παράγοντας είναι ο τύπος του σκάφους που χρησιμοποιείται. Η μεταφορά με σκάφη θαλάσσης ταξινομείται στις ομάδες 50.1 και 50.2, ενώ η μεταφορά με χρήση άλλων σκαφών ταξινομείται στις ομάδες 50.3 και 50.4.
Από αυτόν τον κλάδο εξαιρούνται οι δραστηριότητες εστιατορίων και μπαρ μέσα σε πλοία (βλέπε τάξεις 56.10, 56.30), εφόσον διενεργούνται από ξεχωριστές μονάδες (δηλ. μονάδες εκτός των ναυτιλιακών εταιριών).
51  Αεροπορικές μεταφορές
Στον κλάδο αυτό περιλαμβάνεται η εναέρια ή διαστημική μεταφορά επιβατών ή εμπορευμάτων.
Από τον κλάδο αυτό εξαιρούνται:
- ψεκασμοί καλλιεργειών, βλέπε 01.61
- γενική επισκευή αεροσκαφών ή κινητήρων αεροσκαφών, βλέπε 33.16
- λειτουργία αερολιμένων, βλέπε 52.23
- εναέριες διαφημίσεις (επιγραφές στον ουρανό που σύρονται από αεροπλάνο), βλέπε 73.11
- αεροφωτογραφήσεις, βλέπε 74.20
55  Καταλύματα
Στον κλάδο αυτό περιλαμβάνεται η παροχή καταλύματος μικρής διάρκειας για επισκέπτες και άλλους ταξιδιώτες. Περιλαμβάνεται, επίσης, η παροχή καταλύματος μεγαλύτερης διάρκειας για φοιτητές, εργαζόμενους και παρόμοια πρόσωπα. Μερικές μονάδες μπορεί να παρέχουν μόνο κατάλυμα, ενώ άλλες παρέχουν συνδυασμό καταλύματος, γευμάτων και/ή εγκαταστάσεων αναψυχής. 
Από τον κλάδο αυτόν εξαιρούνται δραστηριότητες που είναι συναφείς με την παροχή καταλύματος μακράς διάρκειας ως κύριας κατοικίας σε εγκαταστάσεις όπως διαμερίσματα, τα οποία, συνήθως, μισθώνονται σε μηνιαία ή ετήσια βάση. Οι δραστηριότητες αυτές ταξινομούνται στη Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας (Τομέας Λ).
77  Δραστηριότητες ενοικίασης και εκμίσθωσης
Στον κλάδο αυτό περιλαμβάνεται η ενοικίαση και εκμίσθωση (leasing), σε πελάτες, υλικών και μη χρηματοοικονομικών, άυλων αγαθών, περιλαμβανομένων ευρέους φάσματος υλικών αγαθών, όπως τα αυτοκίνητα, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα καταναλωτικά αγαθά, τα βιομηχανικά μηχανήματα και ο εξοπλισμός, με αντάλλαγμα την καταβολή αντιτίμου ή μισθώματος σε τακτά χρονικά διαστήματα (ενοίκιο). Υποδιαιρείται σε:
(1) ενοικίαση μηχανοκίνητων οχημάτων,
(2) ενοικίαση εξοπλισμού ειδών αναψυχής και άθλησης, καθώς και εξοπλισμού ειδών προσωπικής και οικιακής χρήσης,
(3) εκμίσθωση άλλων μηχανημάτων και εξοπλισμού, του είδους που συχνά χρησιμοποιείται για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, περιλαμβανομένου του λοιπού εξοπλισμού των μεταφορών, και
(4) εκμίσθωση προϊόντων πνευματικής ιδιοκτησίας και παρόμοιων άυλων αγαθών.
Μόνον η λειτουργική (επιχειρησιακή) εκμίσθωση (leasing) ή εκμετάλλευση περιλαμβάνεται στον κλάδο αυτό.
Από τον κλάδο αυτόν εξαιρείται:
- χρηματοοικονομική μίσθωση (leasing), βλέπε 64.91
- ενοικίαση ακίνητων, βλέπε τομέα Λ
- ενοικίαση εξοπλισμού με χειριστή, βλέπε αντίστοιχες τάξεις, σύμφωνα με τις δραστηριότητες που διενεργούνται με αυτόν τον εξοπλισμό, π.χ. κατασκευές (τομέας ΣΤ), μεταφορές (τομέας Η).
79  Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών και υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες
Στον κλάδο αυτό περιλαμβάνονται δραστηριότητες πρακτορείων, τα οποία πρωτίστως ασχολούνται με την πώληση ταξιδιών, περιηγήσεων, παροχής υπηρεσιών μεταφοράς και καταλύματος στο ευρύ κοινό και σε εμπορικούς πελάτες, δραστηριότητες διευθέτησης, σχεδιασμού και συγκέντρωσης περιηγήσεων, οι οποίες πωλούνται από πρακτορεία ταξιδίων ή απευθείας από πράκτορες, όπως οι τουριστικοί (δηλ. οι διοργανωτές εκδρομών), καθώς και άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με τα ταξίδια, περιλαμβανομένων των υπηρεσιών κρατήσεων. Περιλαμβάνονται, επίσης, δραστηριότητες τουριστικών οδηγών (ξεναγών, tourist guide) και δραστηριότητες προώθησης του τουρισμού.
85  Εκπαίδευση
93  Αθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας
Στον κλάδο αυτό περιλαμβάνονται δραστηριότητες αναψυχής-ψυχαγωγίας, διασκέδασης και αθλητισμού (εκτός από τις δραστηριότητες μουσείων, συντήρησης ιστορικών χώρων, βοτανικών και ζωολογικών κήπων και τις δραστηριότητες φυσικών βιότοπων, καθώς και τις δραστηριότητες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων).
Από τον κλάδο αυτό εξαιρούνται οι δραστηριότητες δραματικής τέχνης (θεατρικές τέχνες), μουσικής και άλλων τεχνών και ψυχαγωγίας, όπως η παραγωγή θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, μελοδράματος (όπερας) ή χορού και άλλων παραστάσεων (παραγωγών ή έργων επί σκηνής), βλέπε κλάδο 90.
.

Διάβασε επίσης:

 

Η Kemioteko Engineering δημιουργήθηκε ως απόσταγμα εμπειριών 14 ετών στην αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία δημόσιων τεχνικών έργων και 8 ετών στο ελεύθερο επάγγελμα του μελετητή μηχανικού με εξειδίκευση στην αδειοδότηση και λειτουργία επιχειρήσεων. Αποστολή της Kemioteko Engineering - Χατζηλιόντος Ι. Χριστόδουλος είναι η δημιουργία πελατών, οπαδών της, βαθειά ικανοποιημένων, που θέλουν να κάνουν διαχρονικά τα σωστά πράγματα με τους κατάλληλους συνεργάτες.

 

Διπλ. Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ - Msc Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού
Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός ΑΠΘ - 5ο Εξάμηνο
Επιθεωρητής Ξενοδοχείων - ΕΕΔΔ - TUV Austria RCN 6035/2016
Επιθεωρητής ISO 9001 - TUV Austria RCN 6065/2016
Επιθεωρητής ISO 45001 - Alison 1412-13849119
Επιθεωρητής GDPR - Alison 1401-13849119
Ενεργειακός Επιθεωρητής - No 16109 | No 553
Μελετητής ΥΠΕΧΩΔΕ - No 26837 - 18-A & 27-A
ΑΜ ΤΕΕ - No 83488 | ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. 330512/2017
Μητρώο Αξιολογητών ΓΓΕΤ- No 14856/95711/08-06-17
Ελεγκτής Δόμησης - No 4517
τηλ +302399-022359
Βασ Πιτσούλη 1, TK 63080, Νέα Καλλικράτεια
Χαλκιδική, Ελλάδα | http://kemioteko.gr
Μελετητικές Υπηρεσίες Βιομηχανικών & Περιβαλλοντικών Εγκαταστάσεων:
Σχεδιασμός, Αδειοδότηση, Διαχείριση Ποιοτικού Ελέγχου & Κατασκευών,
Οργανολογία & Ρύθμιση, Λειτουργία & Συντήρηση
Follow us 
 facebook  twitter  linkedin  googleplus  pinterest  youtube  twitter