Κοινοποίησε

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενισχύει την ίδρυση συγκεκριμένων μορφών κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων. Επίσης ενισχύει την επέκταση κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, που λειτουργούν με ειδικό σήμα λειτουργίας, εφόσον μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης το σύνολο του τουριστικού καταλύματος (αρχικό κατάλυμα συν επέκταση) ανήκει σε συγκεκριμένες λειτουργικές μορφές και κατηγορίες και μόνον υπό συγκεκριμένους όρους και περιορισμούς. Ενισχύεται επιπλέον ο ποιοτικός εκσυγχρονισμός όλων των αδειοδοτημένων κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, ανεξαρτήτως λειτουργικής μορφής και τάξης. Όλες οι ενισχύσεις χορηγούνται υπό τον όρο, ότι έχει προηγηθεί η τήρηση των νόμιμων διαδικασιών και η λήψη των νομίμων αδειών για την ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό των αντίστοιχων καταλυμάτων και λοιπών εγκαταστάσεων από τους αρμόδιους φορείς.

Ενίσχυση ίδρυσης

Α. Ενίσχυση της ίδρυσης κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων

1. Ξενοδοχεία 5, 4 και 3 αστέρων

Η ενίσχυση της ίδρυσης των ξενοδοχείων 5,4 και 3 αστέρων, πραγματοποιείται σύμφωνα με τις σχετικές προδιαγραφές που είναι σε ισχύ.

Ελάχιστη δυναμικότητα: 10 δωμάτια, 20 κλίνες.

Μέγιστη δυναμικότητα : 30 δωμάτια, 60 κλίνες.

2. Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping)

Η ενίσχυση της ίδρυσης των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων (camping) γίνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές και διαδικασίες που είναι σε ισχύ.

Β. Ενίσχυση της ίδρυσης μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων

1. Αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα - Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες:

Η ενίσχυση της ίδρυσης τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών γίνεται σύμφωνα με τις σχετικές προδιαγραφές και διαδικασίες που είναι σε ισχύ.

Ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός κατοικιών: 2.

Ελάχιστος συνολικός αριθμός κλινών: 10.

Ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει για τα νησιά τα οποία έχουν πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους.

2. Ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια - διαμερίσματα 4 και 3 «κλειδιών»:

Η ενίσχυση της ίδρυσης ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων - διαμερισμάτων γίνεται σύμφωνα με τις σχετικές προδιαγραφές που είναι σε ισχύ.

Ελάχιστη δυναμικότητα: 5 δωμάτια, 10 κλίνες.

Γ. Ξενοδοχειακά καταλύματα εντός παραδοσιακών ή διατηρητέων κτισμάτων

Η ενίσχυση της ίδρυσης ξενοδοχειακών καταλυμάτων εντός παραδοσιακών ή διατηρητέων κτισμάτων γίνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους περιορισμούς που είναι σε ισχύ.

Τα ανωτέρω κτίσματα πρέπει να είναι χαρακτηρισμένα ως παραδοσιακά ή διατηρητέα από τις αρμόδιες κατά τόπους Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) ή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΑ).

Ενίσχυση επέκτασης κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων

Ενισχύεται η επέκταση κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων που λειτουργούν με ειδικό σήμα λειτουργίας, εφόσον μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης το σύνολο του τουριστικού καταλύματος (αρχικό κατάλυμα συν επέκταση) ανήκει στις παραπάνω λειτουργικές μορφές και κατηγορίες και μόνον υπό όρους και περιορισμούς στην χωροθέτησή τους.

Ενίσχυση ποιοτικού εκσυγχρονισμού κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων

Ενισχύεται ο ποιοτικός εκσυγχρονισμός των αδειοδοτημένων κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων ανεξαρτήτως λειτουργικής μορφής και τάξης.

Περιορισμοί στη χωροθέτηση και τις κατηγορίες κατάταξης των τουριστικών καταλυμάτων

Η ίδρυση και επέκταση των παραπάνω τουριστικών καταλυμάτων υπόκειται στους ακόλουθους όρους και περιορισμούς:

α. Η μετατροπή χαρακτηρισμένων παραδοσιακών ή διατηρητέων κτισμάτων σε τουριστικά καταλύματα πριμοδοτείται κατά την αξιολόγηση της πρότασης, στις περιοχές εφαρμογής των προγραμμάτων χρηματοδότησης και με όσα καθορίζονται σε αυτά, χωρίς κανένα επιπλέον περιορισμό.

β. Σε παραδοσιακούς οικισμούς ενισχύεται μόνο η μετατροπή σε κατάλυμα παραδοσιακών ή διατηρητέων κτιρίων, η ίδρυση τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών καθώς και ο εκσυγχρονισμός κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων.

Νόμιμες εγκρίσεις και άδειες

Όλες οι ενισχύσεις χορηγούνται υπό τον όρο, ότι έχει προηγηθεί η τήρηση των νόμιμων διαδικασιών και η λήψη των νομίμων αδειών για την ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό των αντίστοιχων καταλυμάτων και λοιπών εγκαταστάσεων από τους αρμόδιους φορείς.

 

  • Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα στο tel +30-2399-022359, fax +30-2371-200937, hatziliontos @ hotmail.com για ενημέρωση. Η επιχείρησή μας Kemioteko Engineering - Χατζηλιόντος Χριστόδουλος μελετά την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και προτείνει πάντα ό,τι είναι καλύτερο για την επενδυτική επιχείρηση, τον οργανισμό ή τον ιδιώτη.
  • Η Kemioteko Engineering δημιουργήθηκε ως απόσταγμα εμπειριών άνω των 17 ετών στους τομείς μελέτη - σχεδιασμό - αδειοδότηση - προγραμματισμό - κατασκευή - λειτουργία - συντήρηση εγκαταστάσεων του πόσιμου νερού, του νερού άρδευσης, των αστικών - βιομηχανικών λυμάτων, της ενέργειας και διαχείρισης τεχνολογικών συστημάτων ποιότητας.
  • Οι ανάγκες των ανθρώπων σε νερό - αποχέτευση - ενέργεια - υποδομές - τεχνολογία, τα προβλήματα που εμφανίζονται σε κάθε προσπάθεια ικανοποίησής τους, ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο νομοθέτης τις καταστάσεις αυτές έγιναν για εμάς στόχος και μονόδρομος για να αναπτύξουμε τις βέλτιστες πρακτικές λύσεις για την επίλυσή τους και να κερδίσουμε την ικανοποίηση και εμπιστοσύνη του πελάτη.

 

Χατζηλιόντος Ι. Χριστόδουλος
Chatziliontos I. Christodoulos
Dipl. Chemical Engineer
Msc Environmental Design of Infrastructure Works
Registry of TEE - No 83488
Registry of YPEXODE - No 39718 - MEK A
Registry of YPEXODE - No 30309 - MEΕΠ Α1
Registry of ENEP - No 16109
Accommodations Internal Auditor - RCN 6035/2016
ISO 9001 Internal Auditor - RCN 6065/2016
Pitsouli 1, TK 63080, Nea Kallikrateia, Chalkidiki, Greece
tel 2399022359, fax 2371200937
email hatziliontos @ hotmail.com | kemioteko @ hotmail.com