Κοινοποίησε

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ Manual - 8. ΣΕΝΑΡΙΑ.

ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ Manual

Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να διαμορφώσει και να αξιολογήσει μέχρι τρεις συστάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου.

Ο χρήστης με δεξί κλικ πάνω στο Κτήριο (στο δέντρο πλοήγησης που βρίσκεται στο αριστερό τμήμα της οθόνης) μπορεί να επιλέξει:

  • Προσθήκη αντίγραφου κτηρίου. Με την επιλογή αυτή «αντιγράφεται» ολόκληρο το επιλεγμένο Κτήριο με την δομή και τα δεδομένα που έχει εισάγει ο χρήστης και εμφανίζεται στο δέντρο πλοήγησης. Ανάλογα με την / τις επεμβάσεις που έχει σχεδιάσει, ο χρήστης τροποποιεί επιλεκτικά τις τιμές των δεδομένων που ανταποκρίνονται στο εκάστοτε σενάριο, εισάγοντας ταυτόχρονα το αντίστοιχο κόστος.
  • Διαγραφή αντίγραφου κτηρίου. Με την επιλογή αυτή διαγράφεται το επιλεγμένο Κτήριο.

 Η διαγραφή αντίγραφου κτηρίου είναι ενεργή μόνο για το τελευταίο αντίγραφο κτηρίου κάθε φορά στο δέντρο πλοήγησης.

 Στην περίπτωση που ο χρήστης έχει επιλέξει προσθήκη αντίγραφου κτηρίου και έχει διαμορφώσει ένα σενάριο, οποιαδήποτε εκ των υστέρων τροποποίηση στο αρχικό κτήριο δεν επικαιροποιείται στο αντίγραφο κτηρίου. Συνεπώς, ο χρήστης θα πρέπει να επανεισάγει τις όποιες αλλαγές κάνει και στο αντίγραφο κτηρίου.

 Ο χρήστης μπορεί να διαμορφώσει από ένα μέχρι τρία αντίγραφα κτηρίου.

 Το κτήριο αναφοράς δημιουργείται μόνο μια φορά, με βάση το υπάρχον κτήριο και όχι τα κτήρια των σεναρίων.

Στην περίπτωση αντίγραφου κτηρίου, οι οθόνες είναι οι ίδιες με αυτές του υπάρχοντος κτηρίου, με την μόνη διαφορά ότι στην οθόνη του κτηρίου (ενότητα 5.1.1 Γενικά κατασκευαστικά στοιχεία κτηρίου), το πεδίο «Περιγραφή» γίνεται ενεργό.

  • Περιγραφή. Εισάγεται μια σύντομη περιγραφή (μέχρι 80 χαρακτήρες) του συγκεκριμένου σεναρίου, η οποία θα εμφανίζεται στο ΠΕΑ.

 

Ο χρήστης μπορεί να διαμορφώσει και να αξιολογήσει μέχρι και 3 διαφορετικά σενάρια για το εξεταζόμενο κτήριο. Ανάλογα με την ανάλυση των αποτελεσμάτων από τους υπολογισμούς, ο χρήστης επιλέγει και αξιολογεί συγκεκριμένες συστάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου. Τελικά, επιλέγει  τουλάχιστον μία έως τρεις συστάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου / τμήματος κτηρίου, οι οποίες, στο προς υποβολή αρχείο πρέπει είναι ιεραρχημένες και σε σχέση με το κόστος / ενεργειακό όφελος που συνεπάγονται.

    Η ιεράρχηση των σεναρίων γίνεται στην οθόνη των αποτελεσμάτων και συγκεκριμένα στην υπό-οθόνη της ενεργειακής κατάταξης.

.

Διάβασε επίσης:

 

Η Kemioteko Engineering δημιουργήθηκε ως απόσταγμα εμπειριών 14 ετών στην αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία δημόσιων τεχνικών έργων και 6 ετών στο ελεύθερο επάγγελμα του μελετητή μηχανικού με εξειδίκευση στην αδειοδότηση και λειτουργία επιχειρήσεων. Αποστολή της Kemioteko Engineering - Χατζηλιόντος Ι. Χριστόδουλος είναι η δημιουργία πελατών, οπαδών της, βαθειά ικανοποιημένων, που θέλουν να κάνουν διαχρονικά τα σωστά πράγματα με τους κατάλληλους συνεργάτες.

 

Dipl. Chemical Engineer - Msc Environmental Design of Infrastructure Works
Accommodations Internal Auditor - TUV Austria RCN 6035/2016
ISO 9001 Internal Auditor - TUV Austria RCN 6065/2016
ISO 45001 Internal Auditor - Alison 1412-13849119
GDPR Internal Auditor - Alison 1401-13849119
YPEN/ENEP. - No 16109 | YPEN/ENEL - No 553
YPEXODE - No 26837 - MELETES 18-A & 27-A
TEE - No 83488 | SEPE 330512/2017
GGET - No 14856/95711/08-06-17
YPEN / EL. DOM. - No 4517
Contact: tel +302399-022359, fax +302371-200937
Pitsouli 1, TK 63080, Nea Kallikrateia, Chalkidiki, Greece | http://kemioteko.gr
Entrepreneurial & Environmental Facilities Consultant Services:
Design, License, Quality Control & Construction Management,
Instrumentation & Control, Operation & Maintenance
Follow us 
 facebook  twitter  linkedin  googleplus  pinterest  youtube  twitter