
Μελέτη επικινδυνότητας λεγιονέλλα - .Η υγειονομική αναγνώριση και μελέτη εκτίμησης του κινδύνου από την λεγιονέλλα στις υδρεύσεις ξενοδοχειακών κτιρίων επιβάλλεται από τις νέες υγειονομικές διατάξεις του Υπουργείου Υγείας.

Μελέτη προστασίας δεδομένων πελατών (GDPR) - Στις 25-05-2018 τίθεται σε εφαρμογή ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός προστασίας δεδομένων (GDPR), σύμφωνα με τον οποίο όλες οι επιχειρήσεις με Ευρωπαίους πελάτες (περιλαμβανομένων και των Ελλήνων) θα πρέπει να μπορούν να αποδείξουν, με την αναλογούσα μελέτη προστασίας δεδομένων, ότι συμμορφώνονται με τις νέες απαιτήσεις

Τεχνικός ασφαλείας στην εργασία - Όλες οι επιχειρήσεις έχουν την υποχρέωση να διαθέτουν μελέτη επικινδυνότητας από επαγγελματία τεχνικό ασφαλείας εγγεγραμμένο στο μητρώο της επιθεώρησης εργασίας (Ν. 3850/10, άρθρα 12, 42, 43)

Μελέτη πισίνας / κολυμβητικής δεξαμενής - Οι πισίνες είναι χημικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα ΠΔ 274/97. Για την λειτουργία της πισίνας απαιτείται υγειονολογική - χημικοτεχνική μελέτη και κανονισμός λειτουργίας - ασφαλείας. Η άδεια λειτουργίας εκδίδεται με διαδικασίες γνωστοποίησης.

Υγρά απόβλητα παραγωγής καλλυντικών - Υπολογισμός χημικά απαιτούμενου οξυγόνου - .Τα υγρά απόβλητα από την παραγωγή καλλυντικών ελέγχονται ως προς τις απαιτήσεις επεξεργασίας μέσα από ειδική μελέτη επεξεργασίας και διάθεσης πριν την σύνδεση με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης.

Ανελκυστήρες προσώπων - .Η λειτουργία παλιών ανελκυστήρων χωρίς στοιχεία νομιμότητας επιτρέπεται μετά από σύνταξη μελέτης - σχεδιων ανελκυστήρα, συντήρησης, πιστοποίησης και έκδοσης βεβαίωσης καταχώρησης στην αρμόδια υπηρεσία.

Ηλεκτροδότηση αρδευτικών γεωτρήσεων - Για την ηλεκτροδότηση αγροτικών γεωτρήσεων ή εγκαταστάσεων και την εφαρμογή χαμηλού αγροτικού τιμολογίου είναι υποχρεωτική η έκδοση άδειας χρήσης νερού και του Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων..

Ενεργειακά πιστοποιητικά - Όλες οι αγοραπωλησίες, μισθώσεις, ανακαινίσεις και μονώσεις κατοικιών - επαγγελματικών χώρων προαπαιτούν την ύπαρξη ενεργειακού πιστοποιητικού

Σύστημα διαχείρισης ποιότητας ISO - Πολλές επιχειρήσεις προκειμένου να είναι ελκυστικές στο πελατειακό κοινό χρειάζεται να πιστοποιηθούν κατά ISO. Αυτό είτε απαιτείται για δουλειές με το δημόσιο (δημοπρασίες) ή από τη νομοθεσία (τρόφιμα-ποτά) ή αποτελεί κανόνα της αγοράς (εξαγωγές). Κλειδί στην διαδικασία είναι η μελέτη διαχείρισης ποιότητας.

Άδεια λειτουργίας catering - Τα catering αδειοδοτούνται ως επαγγελματικά εργαστήρια με προαπαιτούμενη κτηνιατρική άδεια λειτουργίας η οποία συνοδεύεται από πλήρη μελέτη HACCP, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό 853/2004.

Πυρασφάλεια - Πυροπροστασία - Υφιστάμενες επιχειρήσεις εκπαιδευτήριων, χώρων συνάθροισης κοινού, γραφείων και εμπορικών καταστημάτων οφείλουν να επανακαθορίσουν μέτρα και μέσα πυροπροστασίας σύμφωνα με τις νέες διατάξεις (ΠΥΔ 16/15, 3/15, 17/16 & /17).

Συλλογή - μεταφορά και επεξεργασία ζωικών υποπροϊόντων - Η διαχείριση ζωικών υποπροϊόντων διέπεται από τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1069/2009 και αρμόδιες είναι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες. Τα αδρανοποιημένα ζωικά υποπροϊόντα θεωρούνται μη επικίνδυνα απόβλητα και περιλαμβάνονται στον κατάλογο ΕΚΑ.