
Ερωτηματολόγιο ΕΟΦ για καλλυντικά - .Ο σχεδιασμός και η λειτουργία ενός εργαστηρίου ή βιομηχανίας καλλυντικών υπάγεται στο πρότυπο GMP Καλής Παρασκευαστικής Πρακτικής και ρυθμίζεται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1223/2009.

Συλλογή - μεταφορά και επεξεργασία ζωικών υποπροϊόντων - Η διαχείριση ζωικών υποπροϊόντων διέπεται από τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1069/2009 και αρμόδιες είναι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες. Τα αδρανοποιημένα ζωικά υποπροϊόντα θεωρούνται μη επικίνδυνα απόβλητα και περιλαμβάνονται στον κατάλογο ΕΚΑ.

Σύστημα διαχείρισης ποιότητας ISO - Πολλές επιχειρήσεις προκειμένου να είναι ελκυστικές στο πελατειακό κοινό χρειάζεται να πιστοποιηθούν κατά ISO. Αυτό είτε απαιτείται για δουλειές με το δημόσιο (δημοπρασίες) ή από τη νομοθεσία (τρόφιμα-ποτά) ή αποτελεί κανόνα της αγοράς (εξαγωγές). Κλειδί στην διαδικασία είναι η μελέτη διαχείρισης ποιότητας.

Μελέτη HACCP υγειονομικού ενδιαφέροντος - Όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βρεφονηπιακοί, μονάδες φροντίδας, παλιά & νέα, υποχρεούνται να διαθέτουν μελέτη διεργασιών HACCP από επαγγελματία υγειονολόγο (απόφαση Υ1γ/ΓΠ/οικ.47829/17).

Πυρασφάλεια - Πυροπροστασία - Υφιστάμενες επιχειρήσεις εκπαιδευτήριων, χώρων συνάθροισης κοινού, γραφείων και εμπορικών καταστημάτων οφείλουν να επανακαθορίσουν μέτρα και μέσα πυροπροστασίας σύμφωνα με τις νέες διατάξεις (ΠΥΔ 16/15, 3/15, 17/16 & /17).

Τεχνικός ασφαλείας στην εργασία - Όλες οι επιχειρήσεις έχουν την υποχρέωση να διαθέτουν μελέτη επικινδυνότητας από επαγγελματία τεχνικό ασφαλείας εγγεγραμμένο στο μητρώο της επιθεώρησης εργασίας (Ν. 3850/10, άρθρα 12, 42, 43)

Μελέτη προστασίας δεδομένων πελατών (GDPR) - Στις 25-05-2018 τίθεται σε εφαρμογή ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός προστασίας δεδομένων (GDPR), σύμφωνα με τον οποίο όλες οι επιχειρήσεις με Ευρωπαίους πελάτες (περιλαμβανομένων και των Ελλήνων) θα πρέπει να μπορούν να αποδείξουν, με την αναλογούσα μελέτη προστασίας δεδομένων, ότι συμμορφώνονται με τις νέες απαιτήσεις

Συλλογή και μεταφορά λιπαντικών - ορυκτέλαιων Η δραστηριότητα συλλογής και μεταφοράς επικίνδυνων χρησιμοποιημένων ορυκτέλαιων - λιπαντικών ασκείται μετά από την έκδοση άδειας επικινδύνων. Η άδεια εκδίδεται μετά από την έγκριση της σχετικής περιβαλλοντικής μελέτης οργάνωσης του δικτύου συλλογής και μεταφοράς και της ασφάλισης περιβαλλοντικής ευθύνης.

Κανονισμός λειτουργίας τουριστικού καταλύματος - Τα τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα, κάμπινγκ) μοριοδοτούνται κατά την πιστοποίηση κατάταξης σε κατηγορία άστρων ή κλειδιών για τον κανονισμό λειτουργίας που διακανονίζει θέματα πολιτικής παραπόνων, υποδοχής, περιβάλλοντος και καθαριότητας.

Άδεια λειτουργίας catering - Τα catering αδειοδοτούνται ως επαγγελματικά εργαστήρια με προαπαιτούμενη κτηνιατρική άδεια λειτουργίας η οποία συνοδεύεται από πλήρη μελέτη HACCP, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό 853/2004.

Μελέτη και εγκατάσταση λιποσυλλέκτη - Για τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, η χρήση λιποσυλλέκτη, κατόπιν υγειονολογικής μελέτης, συμβατής με τα πρότυπα DIN 1986-100α, EN 1825-1+2, DIN 4040-100 είναι υποχρεωτική από την υγειονομική διάταξη Υ1γ / ΓΠ / οικ. 47829 / 17.

Μελέτη - άδεια διάθεσης υγρών αποβλήτων - Για όλες τις επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης η ΕΥΑΘ ζητάει υγειονολογική μελέτη (πτυχιούχου μελετητή) παραγωγής / επεξεργασίας / διάθεσης υγρών αποβλήτων, προκειμένου να εκδώσει την άδεια διάθεσης - σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης (ειδικός κανονισμός αποχέτευσης ΦΕΚ 1793Β-2018)..