Κοινοποίησε

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Δεξαμενές ύδρευσης

Οι δεξαμενές νερού στα συστήματα ύδρευσης είναι ζωτικά μέρη και πρέπει να διατηρούνται καθαρές και να προστατεύονται από βιολογικές επιμολύνσεις για να μην κινδυνεύσει η δημόσια υγεία. Με το πέρασμα του χρόνου επικάθονται άλατα στα πλευρικά τοιχώματα και σχηματίζεται στρώμα ιλύος στον πυθμένα από την άμμο και τα ψιλόκοκα που απελευθερώνουν οι γεωτρήσεις. Τα άλατα στα τοιχώματα (λευκά ανθρακούχα ή χρωματιστά βαρέων μετάλλων, π.χ. σιδήρου + μαγγανίου) και η ιλύς στον πυθμένα δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για να φωλιάσουν μικρόβια και δυσχεραίνουν την αποτελεσματική απολύμανση του νερού. Για τους λόγους αυτούς τα άλατα στους τοίχους θα πρέπει να αποξύνονται είτε με βούρτσες βρεγμένες σε πυκνό διάλυμα υποχλωριώδους χλωρίου ή με νερό υπό πίεση και μετά βούρτσισμα. Η ιλύς του πυθμένα θα πρέπει να απομακρύνεται πλήρως και ο πυθμένας να ξεπλένεται αποτελεσματικά. Μεγάλη προσοχή επιβάλλεται ώστε να μην χρησιμοποιείται ο ίδιος εξοπλισμός με τους καθαρισμούς λυμάτων για ευνόητους λόγους αποφυγής επιμόλυνσης (βυτία, αντλίες, σωληνάκια πίεσης). Ο καθαρισμός - απολύμανση των δεξαμενών πρέπει να διενεργείται προληπτικά τουλάχιστον 1 φορά ετησίως ή συχνότερα εάν απαιτείται κατόπιν υγειονομικής αναγνώρισης.

Δεξαμενές αντλιοστασίων λυμάτων

Οι δεξαμενές στα αντλιοστάσια των λυμάτων και στους βιολογικούς καθαρισμούς με το πέρασμα του χρόνου συσσωρεύουν λίπη και διάφορα άλλα στερεά που επικάθονται στα πλευρικά τοιχώματα ή καθιζάνουν στον πυθμένα. Αυτό το φαινόμενο έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση δυσάρεστων οσμών αλλά προκαλεί και προβλήματα δυσλειτουργίας στα συστήματα επεξεργασίας, π.χ. βουλώνουν οι αντλίες λυμάτων. Ο καθαρισμός και το πλύσιμο των δεξαμενών από τα στερεά αυτά κρίνοναι επιτακτικά τουλάχιστον 1-2 φορές τον χρόνο.

Αντλίες λυμάτων

Οι αντλίες λυμάτων αποτελούν ζωτικό μέρος στην λειτουργία των συστημάτων αποχέτευσης λυμάτων. Εάν για κάποιο λόγο οι αντλίες μπλοκάρουν τα λύματα θα υπερχειλίσουν στην επιφάνεια της ευρύτερης περιοχής με αποτέλεσμα την εμφάνιση δυναμικού κινδύνου προσβολής της δημόσιας υγείας. Ο κυριότερος λόγος που μπορεί να φρακάρουν οι αντλίες είναι τα ινώδη υλικά, τα λίπη και κάποια σκληρά χονδροειδή στερεά που απορρίπτονται στα δίκτυα αποχέτευσης. Για τον λόγο αυτό απαιτείται τακτική παρακολούθηση της λειτουργίας τους και εφαρμογή προληπτικού καθαρισμού.

Φρεάτια & Αγωγοί αστικών λυμάτων

Οι βαρυτικοί αγωγοί αστικών λυμάτων είναι οι αρτηρίες μεταφοράς των λυμάτων από τις κατοικίες και τις λοιπές δραστηριότητες στα κέντρα συλλογής (αντλιοστάσια λυμάτων). Οι υψηλές συγκεντρώσεις των λυμάτων σε στερεά και λίπη - έλαια, σε συνδυασμό με τα αδύναμα σημεία των δικτύων (μικρές κλίσεις) προκαλούν την εμφάνιση θρόμβων που σταματούν την κυκλοφορία των λυμάτων, την υπερχείλισή τους στους δρόμους μέσω των φρεατίων επίσκεψης και την εμφάνιση δυσάρεστων οσμών. Ο κίνδυνος προσβολής της δημόσιας υγείας είναι σοβαρός. Η στιγμιαία εμφάνιση των λυμάτων στους δρόμους έρχεται σε αντίθεση με ένα βασικό κανόνα στην κατασκευή και λειτουργία των δικτύων κοινής οφέλειας: οι αγωγοί ύδρευσης να βρίσκονται πάντα ψηλότερα από τους αγωγούς αποχέτευσης. Τα βαρυτικά δίκτυα αποχέτευσης πρέπει να παρακολουθούνται και καθαρίζονται τακτικά με την εφαρμογή προληπτικού χρονοδιαγράμματος για να εκμηδενίζεται η πιθανότητα εμφάνισης υπερχειλίσεων.

Σχάρες ομβρύων υδάτων

Οι σχάρες στους δρόμους βοηθούν τα όμβρυα ύδατα να απομακρυνθούν από τον ασφαλτόδρομο και τα φρεάτια που βρίσκονται κάτω από τις σχάρες, όταν είναι σωστα σχεδιασμένα επιτρέπουν στα αμμοχάλικα να καθίσουν στον πυθμένα και να μην παρασυρθούν μέσα στις σωληνώσεις ή διοχετευθούν στα ρέματα και τις θάλασσες. Αυτό σημαίνει ότι μετά από κάθε βροχόπτωση η στάθμη των καθιζημάτων αυξάνει μέσα στο φρεάτιο μέχρι που κάποια στιγμή φτάνει στο ύψος του σωλήνα υπερχείλισης. Σε μερικές περιπτώσεις φρεάτια, αγωγοί και σχάρες μπλοκάρουν τελείως από τα καθιζήματα και τα χόρτα που βρήκαν την ευκαιρία να φυτρώσουν εκεί μέσα. Συνεπώς οι σχάρες, οι αγωγοί και τα φρεάτια χρειάζονται τακτικό καθαρισμό πριν φτάσουν σε αυτή την κατάσταση και προκαλέσουν επιφανειακές πλημμύρες από νερά ομβρύων

Διάβασε επίσης:

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα στο 6983-759514 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για ενημέρωση. Η επιχείρησή μας Kemioteko Engineering - Χατζηλιόντος Χριστόδουλος μελετά την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και προτείνει πάντα ό,τι είναι καλύτερο για τον οργανισμό ή τον ιδιώτη.

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Στο έργο αυτό παρείχαμε τις ακόλουθες υπηρεσίες (κατεχοντας πιστοποιητικό διαχειριστικής επάρκειας κατά ΕΛΟΤ 1429-2008):

 1. χωροθέτηση
 2. σχεδιασμός
 3. αδειοδότηση (διοικητική, πολεοδομική, περιβαλλοντική, αρχαιολογική, υπηρεσίας υδάτων, ΕΣΠΑ)
 4. υδραυλικοί υπολογισμοί
 5. ηλεκτρομηχανικοί υπολογισμοί
 6. αναθέσεις σε στατικούς μελετητές
 7. αναθέσεις σε γεωτεχνικούς μελετητές
 8. αναθέσεις σε γεωλόγους μελετητές
 9. αναθέσεις σε τοπογράφους μελετητές
 10. αναθέσεις σε περιβαλλοντικούς μελετητές
 11. σύνταξη τευχών δημοπράτησης
 12. διεξαγωγή δημοπρασίας
 13. έλεγχο δικαιολογητικών μειοδότη
 14. διεύθυνση έργου
 15. επίβλεψη έργου
 16. έλεγχο εκθέσεων εργαστηριακών δοκιμών
 17. έκδοση πρωτοκόλλων χαρακτηρισμού βράχου
 18. έλεγχο - διορθώσεις επιμετρήσεων
 19. έκδοση αποφάσεων έγκρισης επιμετρήσεων
 20. έλεγχο - διορθώσεις λογαριασμών
 21. έκδοση αποφάσεων έγκρισης λογαριασμών
 22. έλεγχο - διορθώσεις ανακεφαλαιωτικών πινάκων
 23. μηνιαία δελτία δαπανών ΕΣΠΑ
 24. τροποποιήσεις πράξης ένταξης στο ΕΣΠΑ

Γεωτρήσεις ύδρευσης

Διάτρηση γεωτρήσεων

Περιφραγματικά γεωτρήσεων - Τοποθέτηση

Περιφραγματικά γεωτρήσεων - τσιμέντωση


Τυφλοί σωλήνες - Φιλτροσωλήνες - Πιεζομετρικοί σωλήνες γεωτρήσεων

Τοιχείο ΔΕΗ γεώτρησης - Τρίγωνο γείωσης

Βανοστάσια γεωτρήσεων

Αξιοποίηση γεωτρήσεων

Φρεατοπάσσαλοι θεμελίωσης DN600

Κατασκευή φρεατοπασσάλων

Δοκιμαστική φόρτιση φρεατοπασσάλων - Αποκατάσταση

Κυλινδρικές δεξαμενές ύδρευσης από σκυρόδεμα

Πυθμένας δεξαμενών (καλούπι, οπλισμός, διάστρωση)

Κυλινδρικά τοιχεία δεξαμενών (καλούπι, οπλισμός, διάστρωση)

Οροφή δεξαμενών (καλούπι, οπλισμός, διάστρωση)

Βανοστάσιο δεξαμενών

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

-

Τηλεμετρία ενέργειας - Τηλεμετρία βιομηχανίας - Τηλεμετρία βιολογικών καθαρισμών - Τηλεμετρία νερών (δεξαμενές - αντλιοστάσια)

Γενικά

Τηλεμετρία είναι μια αυτοματοποιημένη διαδικασία επικοινωνιών με την οποία διεξάγονται μετρήσεις, συλλέγονται στοιχεία σε/από μακρινά ή δυσπρόσιτα σημεία και διαβιβάζονται σε εξοπλισμό λήψεως. Αν και η λέξη τηλεμετρία αναφέρεται συνήθως σε μηχανισμούς ασύρματης μεταφοράς δεδομένων (π.χ. χρησιμοποιώντας ραδιοκύματα, υπέρηχους ή υπέρυθρες ακτίνες), καλύπτει επίσης τα δεδομένα που μεταφέρονται διαμέσω άλλων συσκευών όπως δίκτυα τηλεφώνων ή υπολογιστών. Πολλά σύγχρονα συστήματα τηλεμετρίας εκμεταλλεύονται το χαμηλό κόστος και την ευρεία παρουσία των δικτύων GSM με τη χρησιμοποίηση SMS για να λάβουν και να διαβιβάσουν μετρήσεις. Οι τηλεμετρικές συσκευές είναι το μέσον υλοποίησης της τηλεμετρίας. Η τηλεμετρική συσκευή χρησιμοποιείται για να μετρήσει απομακρυσμένα οποιαδήποτε ποσότητα. Αποτελείται από έναν αισθητήρα, μια διαδρομή-γέφυρα μετάδοσης και μια οθόνη, ένα καταγραφικό, ή μια συσκευή ελέγχου. Ηλεκτρονικές συσκευές χρησιμοποιούνται ευρέως στην τηλεμετρία και μπορούν να είναι ασύρματες ή καλωδιωμένες, αναλογικές ή ψηφιακές. Άλλες τεχνολογίες είναι επίσης δυνατές, όπως μηχανικές, υδραυλικές και οπτικές.


Εφαρμογές

Μετεωρολογία, Βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, Διαστημική επιστήμη, Αγώνες οχημάτων, Μεταφορές, Γεωργία, Διαχείριση νερού, Κολυμβητήρια, Άμυνα, διάστημα και φυσικοί πόροι, Πυραυλοκίνηση, Δοκιμαστικές πτήσεις, Στρατιωτική νοημοσύνη, Ενεργειακή επιτήρηση, Διανομή των πόρων, Ιατρική/υγειονομική περίθαλψη, Αλιεία, έρευνα και διαχείριση άγριας φύσης, Λιανική πώληση, Επιβολή νόμου, Ενεργειακοί προμηθευτές, Εκτροφή γερακιών, Δοκιμές, Επικοινωνίες, Εξόρυξη

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα στο 6983-759514 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για ενημέρωση. Η επιχείρησή μας μελετά την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και προτείνει πάντα ό,τι είναι καλύτερο για τον οργανισμό ή τον ιδιώτη.

Δες επίσης:

Διάβασε σχετικά άρθρα μας

033gr. Tweet_An_Alert υπηρεσία βλαβών ηλεκτρικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων από την Kemioteko Engineering

022. Καινοτόμος εφαρμογή μαζικής διαχείρισης υδρομέτρων καταναλωτή

021. Web Desktop Personal Water Meter-Ένας διαδικτυακός βοηθός ελέγχου κατανάλωσης νερού

016. Ο ρόλος του cloud server στην σύγχρονη τηλεμετρία και το έξυπνο σπίτι

012. iot-Έξυπνο σπίτι-Έλεγχος θερμικής άνεσης-Τι είναι;-Που χρειάζεται;

001. Internet of things, transforming one point measurement into geospatial data, case study: online water pressure data-2016-02-04

Υποκατηγορίες