Κοινοποίησε

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Μία νέα, καινοτόμος, υπηρεσία ενημέρωσης για βλάβες σε ηλεκτρολογικές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις έχει ενεργοποιηθεί από την Kemioteko Engineering. Η υπηρεσία είναι ικανή να λειτουργήσει σε κάθε είδους εγκατάσταση αρκεί η εγκατάσταση να διαθέτει μετρητικό σέρβερ που να στέλνει τις μετρήσεις του στον δικό μας cloud server.

Η λειτουργία της υπηρεσίας περιγράφεται περιληπτικά στο παρακάτω διάγραμμα. 

Η υπηρεσία λειτουργεί σε όλες τις εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν Efergy ή άλλους αναλυτές ενέργειας. Τα δεδομένα σε τακτικά διαστήματα αποθηκεύονται και αναλύονται σε δικό μας cloud server, στην βάση ανοιχτού κώδικα Thingspeak, προγραμματίζονται οι συνθήκες αποσφαλμάτωσης της βλάβης και όταν η βλάβη ανιχνευθεί, τότε υπάρχει η δυνατότητα να αποσταλλεί ενημερωτικό email, sms ή tweet στο twitter (εξετάζονται οι δυνατότητες αυτόματης αποστολής ενημέρωσης και στο facebook).
 
Ειδικά για την υπηρεσία Tweet_An_Alert. παρέχεται η δυνατότητα σε εσένα τον πελάτη μας να σου κατασκευάσουμε δική σου ιστοσελίδα στο Twitter για να λαμβάνεις όλες τις ειδοποιήσεις σου εκεί. Επιπλέον, υπάρχει πληθώρα εφαρμογών που μπορούμε να εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή σου, το λάπτοπ, το τάμπλετ ή το κινητό σου για να εμφανίζονται οι ενημερώσεις αυτόματα. Όλες οι προαναφερόμενες συσκευές θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο με κάποιον τρόπο.
 
Η υπηρεσία Tweet_An_Alert είναι παραμετροποημένη και επιδέχεται ρυθμίσεις στα εξής σημεία:
  • Ενεργοποίηση - απενεργοποίηση της αποστολής των tweets
  • Αποστολή ενός μόνο tweet ανά βλάβη
  • Αποστολή αριθμού Χ tweets ανά βλάβη
  • Αποστολή tweets ανά βλάβη μέχρι να επισκευαστεί η βλάβη
  • Ρύθμιση χρονικού φίλτρου (υστέρηση)
  • Λεκτική περιγραφή της βλάβης
  • Καθορισμός της λογικής συνθήκης, από την οποία προκύπτει η βλάβη, με βάση πολλαπλά ψηφιακά και αναλογικά σήματα
 
Μία εφαρμογή επίδειξης φαίνεται στο παρακάτω απόσπασμα λογαριασμού στο Twitter, στην οποία χρησιμοποιείται η απλούστερη λογική (όταν η στιγμιαία ισχύς είναι μικρότερη από 400 τότε στείλε ενημέρωση...μέχρι 3 ενημερώσεις το πολύ, ανά 10 λεπτά υστέρηση...).
 
 
Chatziliontos I. Christodoulos
Msc Environmental Design of Infrastructure Works
Chemical Engineer - Energy Auditor
mob. +306983-759514, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.