Κοινοποίησε

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Ο νομοθέτης είναι σαφής προς τις δημόσιες υπηρεσίες και τους συμβολαιογράφους: άδειες κατασκευών και συμβόλαια σε ακίνητα, στα οποία υπάρχει γεώτρηση, θα εκδίδονται αφού προσκομιστούν τα στοιχεία νομιμότητας της γεώτρησης.

Συμβόλαια χωρίς γεώτρηση

Συγκεκριμένα αυτή η απαίτηση αφορά:

  1. δημόσιες αρχές και υπηρεσίες αρμόδιες για την χορήγηση των αδειών και εγκρίσεων που απαιτούνται από την κείμενη νομοθεσία για την πραγματοποίηση κάθε έργου ή δραστηριότητας στο ακίνητο που πραγματοποιείται ή πρόκειται να πραγματοποιηθεί υδροληψία
  2. την σύνταξη κάθε συμβολαίου μεταβίβασης, δωρεάς, γονικής παροχής, αποδοχής κληρονομίας ή σύστασης εμπραγμάτου δικαιώματος που αφορά στο ακίνητο που πραγματοποιείται υδροληψία

Έχουμε παρατηρήσει περιπτώσεις εμπλοκής νέων συμβολαίων διότι δεν δηλώθηκαν τα στοιχεία νομιμότητας των γεωτρήσεων μέσα σε αυτά με αποτέλεσμα να θεωρούνται άκυρα. Προφανώς οι ενδιαφερόμενοι, για τους δικούς τους λόγους, δεν κατέθεσαν τα στοιχεία νομιμότητας, ίσως γιατί δυσανασχέτησαν με τις πρόσθετες διαδικασίες. Ίσως σκέφτηκαν ότι κανείς δεν θα το ανακαλύψει (η συνηθέστερη απάντηση στατιστικά).

Έλα όμως που μία αίτηση στην ΔΕΗ για ηλεκτροδότηση ή στην πολεοδομία για οικοδομική άδεια ή στο τμήμα αδειοδότησης επαγγελματικών δραστηριοτήτων αρκούν για να γίνει αντιληπτή η ύπαρξη της γεώτρησης και η απουσία της από το συμβόλαιο και το τοπογραφικό. Έτσι ακυρώνεται λοιπόν το συμβόλαιο και μετά τρέχουμε από την αρχή να λύσουμε το πρόβλημα με σοβαρό κίνδυνο όμως να χάσουμε μία τρέχουσα επικερδή αγοραπωλησία, μίσθωση, επένδυση, χρηματοδότηση κλπ.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω είτε είσαι από αυτούς που θέλουν εξαρχής να κάνουν τα σωστά πράγματα ή από αυτούς που τρέχουν να ξεμπλέξουν την τελευταία στιγμή, μπορούμε να αναλάβουμε τη νομιμοποίηση της γεώτρησής σου ή οποιασδήποτε άλλης υδροληψίας κατέχεις.

.

Διάβασε επίσης:

 

Η Kemioteko Engineering δημιουργήθηκε ως απόσταγμα εμπειριών 14 ετών στην αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία δημόσιων τεχνικών έργων και 8 ετών στο ελεύθερο επάγγελμα του μελετητή μηχανικού με εξειδίκευση στην αδειοδότηση και λειτουργία επιχειρήσεων. Αποστολή της Kemioteko Engineering - Χατζηλιόντος Ι. Χριστόδουλος είναι η δημιουργία πελατών, οπαδών της, βαθειά ικανοποιημένων, που θέλουν να κάνουν διαχρονικά τα σωστά πράγματα με τους κατάλληλους συνεργάτες.

 

Διπλ. Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ - Msc Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού
Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός ΑΠΘ - 5ο Εξάμηνο
Επιθεωρητής Ξενοδοχείων - ΕΕΔΔ - TUV Austria RCN 6035/2016
Επιθεωρητής ISO 9001 - TUV Austria RCN 6065/2016
Επιθεωρητής ISO 45001 - Alison 1412-13849119
Επιθεωρητής GDPR - Alison 1401-13849119
Ενεργειακός Επιθεωρητής - No 16109 | No 553
Μελετητής ΥΠΕΧΩΔΕ - No 26837 - 18-A & 27-A
ΑΜ ΤΕΕ - No 83488 | ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. 330512/2017
Μητρώο Αξιολογητών ΓΓΕΤ- No 14856/95711/08-06-17
Ελεγκτής Δόμησης - No 4517
τηλ +302399-022359
Βασ Πιτσούλη 1, TK 63080, Νέα Καλλικράτεια
Χαλκιδική, Ελλάδα | http://kemioteko.gr
Μελετητικές Υπηρεσίες Βιομηχανικών & Περιβαλλοντικών Εγκαταστάσεων:
Σχεδιασμός, Αδειοδότηση, Διαχείριση Ποιοτικού Ελέγχου & Κατασκευών,
Οργανολογία & Ρύθμιση, Λειτουργία & Συντήρηση
Follow us 
 facebook  twitter  linkedin  googleplus  pinterest  youtube  twitter