
Μελέτη επικινδυνότητας λεγιονέλλα - .Η υγειονομική αναγνώριση και μελέτη εκτίμησης του κινδύνου από την λεγιονέλλα στις υδρεύσεις ξενοδοχειακών κτιρίων επιβάλλεται από τις νέες υγειονομικές διατάξεις του Υπουργείου Υγείας.

Συλλογή - μεταφορά και επεξεργασία ζωικών υποπροϊόντων - Η διαχείριση ζωικών υποπροϊόντων διέπεται από τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1069/2009 και αρμόδιες είναι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες. Τα αδρανοποιημένα ζωικά υποπροϊόντα θεωρούνται μη επικίνδυνα απόβλητα και περιλαμβάνονται στον κατάλογο ΕΚΑ.

Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων - Τα περισσότερα είδη επιχειρήσεων προκειμένου να εγκατασταθούν ή συνεχίσουν να λειτουργούν χρειάζονται περιβαλλοντική άδεια σε ισχύ. Η άδεια εκδίδεται μετά από την έγκριση της σχετικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Νομιμοποίηση γεώτρησης - Όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων, στα οποία υπάρχει γεώτρηση, εκτελούνται κατόπιν νομιμοποίησης της γεώτρησης. Για να προχωρήσει η συμβολαιογραφική πράξη θα πρέπει να έχει εκδοθεί κωδικός ΕΜΣΥ ενεργού ή ανενεργού σημείου υδροληψίας

Κτηματολόγιο - .Η υποβολή δηλώσεων στο κτηματολόγιο ξεκίνησε, ένας τρόπος για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία είναι να υποβληθεί η δήλωση ηλεκτρονικά μέσω ίντερνετ.

Κανονισμός λειτουργίας τουριστικού καταλύματος - Τα τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα, κάμπινγκ) μοριοδοτούνται κατά την πιστοποίηση κατάταξης σε κατηγορία άστρων ή κλειδιών για τον κανονισμό λειτουργίας που διακανονίζει θέματα πολιτικής παραπόνων, υποδοχής, περιβάλλοντος και καθαριότητας.

Μελέτη προστασίας δεδομένων πελατών (GDPR) - Στις 25-05-2018 τίθεται σε εφαρμογή ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός προστασίας δεδομένων (GDPR), σύμφωνα με τον οποίο όλες οι επιχειρήσεις με Ευρωπαίους πελάτες (περιλαμβανομένων και των Ελλήνων) θα πρέπει να μπορούν να αποδείξουν, με την αναλογούσα μελέτη προστασίας δεδομένων, ότι συμμορφώνονται με τις νέες απαιτήσεις

Ηλεκτροδότηση αρδευτικών γεωτρήσεων - Για την ηλεκτροδότηση αγροτικών γεωτρήσεων ή εγκαταστάσεων και την εφαρμογή χαμηλού αγροτικού τιμολογίου είναι υποχρεωτική η έκδοση άδειας χρήσης νερού και του Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων..

Ερωτηματολόγιο ΕΟΦ για καλλυντικά - .Ο σχεδιασμός και η λειτουργία ενός εργαστηρίου ή βιομηχανίας καλλυντικών υπάγεται στο πρότυπο GMP Καλής Παρασκευαστικής Πρακτικής και ρυθμίζεται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1223/2009.

Άδεια λειτουργίας catering - Τα catering αδειοδοτούνται ως επαγγελματικά εργαστήρια με προαπαιτούμενη κτηνιατρική άδεια λειτουργίας η οποία συνοδεύεται από πλήρη μελέτη HACCP, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό 853/2004.

Μελέτη HACCP υγειονομικού ενδιαφέροντος - Όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βρεφονηπιακοί, μονάδες φροντίδας, παλιά & νέα, υποχρεούνται να διαθέτουν μελέτη διεργασιών HACCP από επαγγελματία υγειονολόγο (απόφαση Υ1γ/ΓΠ/οικ.47829/17).

Υγρά απόβλητα παραγωγής καλλυντικών - Υπολογισμός χημικά απαιτούμενου οξυγόνου - .Τα υγρά απόβλητα από την παραγωγή καλλυντικών ελέγχονται ως προς τις απαιτήσεις επεξεργασίας μέσα από ειδική μελέτη επεξεργασίας και διάθεσης πριν την σύνδεση με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης.