Κοινοποίησε

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Τι είναι ο τεχνικός σύμβουλος στο πρόγραμμα εξοικονομώ κατ' οίκον, ποιοί επαγγελματίες παρέχουν αυτή την υπηρεσία, τι υπηρεσίες παρέχει, πόσο και πως πληρώνεται, αυτά τα ερωτήματα απαντώνται παρακάτω.

1. Ερ.: Ποιος μπορεί να γίνει Σύμβουλος Έργου;

Απ.: Οποιοσδήποτε γνωρίζει τον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος και μπορεί να εκδίδει Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών. Για παράδειγμα Σύμβουλος Έργου μπορεί να γίνει ο ενεργειακός επιθεωρητής, ένας μελετητής, εταιρείες συμβούλων κλπ.

2. Ερ.: Ποιο είναι το επιλέξιμο κόστος του σύμβουλου έργου;

Απ.: Το επιλέξιμο κόστος είναι 250 € ανά επιμέρους αίτηση (πλέον Φ.Π.Α.). Σε περίπτωση πολυκατοικίας, πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο ίδιος σύμβουλος έργου για όλους τους ωφελούμενους και η αμοιβή του ορίζεται μέχρι του ποσού των 250 € συν 100 € για κάθε επιπλέον του πρώτου διαμερίσματος, με μέγιστο συνολικό ποσό 800€ (πλέον Φ.Π.Α.).

3. Ερ.: Σε μία πολυκατοικία με 5 διαμερίσματα ποιο είναι το επιλέξιμο κόστος του συμβούλου έργου;

Απ.: Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η επιλέξιμη αμοιβή του σύμβουλου έργου είναι 250 € + (5-1)*100€ = 650€ (πλέον ΦΠΑ).

4. Ερ.: Σε περίπτωση που μια πρόταση τελικά δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα ποιος επιβαρύνεται το κόστος του συμβούλου του έργου;

Απ.: Το κόστος του συμβούλου του έργου θα είναι επιλέξιμο μόνο εφόσον η πρόταση ενταχθεί και ολοκληρωθεί στο πλαίσιο του προγράμματος.

5. Ερ.: Τι ακριβώς αναλαμβάνει να κάνει ο σύμβουλος έργου για λογαριασμό του Ωφελούμενου;

Απ.: Ο σύμβουλος έργου μπορεί να λαμβάνει οποιαδήποτε ενημέρωση αφορά στο αίτημα υπαγωγής του Ωφελούμενου στο Πρόγραμμα και μπορεί να συμπληρώνει και υποβάλει τυχόν απαιτούμενα δικαιολογητικά και γενικά να προβαίνει σε οποιαδήποτε ενέργεια είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης στο Πρόγραμμα και δανειοδότησης του Ωφελούμενου. 

6. Ερ.: Είμαι υποχρεωμένος να πάρω σύμβουλο έργου;

Απ.: Όχι.

7. Ερ.: Πότε και ποιος πληρώνει τον σύμβουλο έργου;

Απ.: Το κόστος του συμβούλου του έργου δίνεται από την Τράπεζα στον σύμβουλο έργου μετά την προσκόμιση και έλεγχο των προσκομιζόμενων δικαιολογητικών και την διενέργεια της τελικής εκταμίευσης του δανείου.

8. Ερ.: Μπορεί ο πρώτος ενεργειακός επιθεωρητής να είναι ο σύμβουλος έργου;

Απ.: Ναι μπορεί.

9. Ερ.: Μπορεί ο σύμβουλος έργου να κάνει την δεύτερη ενεργειακή επιθεώρηση;

Απ.: Ναι μπορεί εφόσον είναι ενεργειακός επιθεωρητής.

10. Ερ.: Μπορεί κάποιο συγγενικό μου πρόσωπο να αναλάβει τις υποχρεώσεις του Σύμβουλου Έργου για λογαριασμό μου;

Ναι μπορεί αρκεί να έχει όλα τα χαρακτηριστικά του Συμβούλου έργου (βλ. ερώτηση 1- πχ να μπορεί να εκδίδει Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών).

11. Ερ.: Μπορώ να αναλάβω τον ρόλο του σύμβουλου έργου για το σπίτι το οποίο έχω αιτηθεί ο ίδιος;

Όχι.

12. Ερ.: Είμαι ο εκπρόσωπος της πολυκατοικίας. Μπορώ να αναλάβω τον ρόλο του σύμβουλου έργου;

Όχι.

13. Ερ.: Σε μία πολυκατοικία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικούς συμβούλους έργου;

Όχι. Σε περίπτωση πολυκατοικίας, πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο ίδιος σύμβουλος έργου για όλους τους ωφελούμενους.

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα στο 6983-759514 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για ενημέρωση. Η επιχείρησή μας Kemioteko Engineering - Χατζηλιόντος Χριστόδουλος μελετά την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και προτείνει πάντα ό,τι είναι καλύτερο για τον οργανισμό ή τον ιδιώτη.

Χατζηλιόντος Ι. Χριστόδουλος
Chatziliontos I. Christodoulos
Dipl. Chemical Engineer  
Msc Environmental Design of Infrastructure Works
Registry of TEE - No 83488
Registry of YPEXODE - No 39718 - MEK A
Registry of YPEXODE - No 30309 - MEΕΠ Α1
Registry of ENEP - No 16109
Pitsouli 1, TK 63080, Nea Kallikrateia, Chalkidiki, Greece
mobile +306983-759514, tel 23990-22359
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.