Κοινοποίησε

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Ενημέρωση: οι παρακάτω πληροφορίες είναι ξεπερασμένες διότι αφορούν το 1ο «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον». Στους ενδιαφερόμενους συνιστούμε υπομονή και προσοχή στις φημολογίες για το επερχόμενο 2ο πρόγραμμα που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να βασίσουμε τον χρονικό και οικονομικό μας προγραμματισμό σε προφητείες επί αψήφιστων διατάξεων. Είναι σοφότερο να περιμένουμε να ψηφιστεί και να κυκλοφορήσει σε ΦΕΚ το 2ο «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον», να το διαβάσουμε, να το κατανοήσουμε πλήρως και ύστερα να πράξουμε. Έπειτα, δεν πρέπει να ξεχνάμε, πέρα από τους πολλούς όρους που έχουν αυτά τα προγράμματα, καλύπτουν πολύ λιγότερο από το 1% των κτιρίων της χώρας μας. Εμείς, όταν τηρηθούν τα προαναφερόμενα, θα επικαιροποιήσουμε την συγκεκριμένη σελίδα και θα είμαστε στην διάθεσή σας για επαγγελματική συνεργασία (14-09-2017).

Το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» αποτελεί μία δέσμη οικονομικών κινήτρων προκειμένου να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων του οικιακού τομέα. Το άρθρο μας αυτό αποτελεί έναν αναλυτικό οδηγό, βήμα - βήμα, για να ελέγξει ο ενδιαφερόμενος εάν είναι επιλέξιμος, ποιές παρεμβάσεις χρηματοδοτούνται, τα όριά τους, τι χρειάζεται για να ζητήσει χρηματοδότηση και πως θα ελεγχθεί εάν επιλεχθεί να χρηματοδοτηθεί για την υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης της κατοικίας του μέσω του προγράμματος. Τα βήματα είναι σύμφωνα με τον παλιό οδηγό του 2012 ενώ περιλαμβάνονται προσθήκες και τροποποιήσεις του 2016. Επιπλέον περιλαμβάνει συνδέσεις σε χρήσιμα έντυπα του προγράμματος, που μπορεί να κατεβάσει ο ενδιαφερόμενος, για ενημέρωση.

Ορισμοί

  1. Μονοκατοικία: το ενιαίο κτήριο που περιλαµβάνει µία µόνο ιδιοκτησία και τα τυχόν παραρτήµατά της, σε ένα ή περισσότερα επίπεδα, εντός ενιαίου οικοπέδου ή γηπέδου (και όχι τµήµατος αυτού µε πράξη σύστασης καθέτου ή οριζοντίου ιδιοκτησίας)
  2. Πολυκατοικία: το ενιαίο κτήριο ή συγκρότηµα κτηρίων που περιλαµβάνει περισσότερες από µία ιδιοκτησίες µε σύσταση ή µη οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας
  3. ∆ιαµέρισµα: ιδιοκτησία σε πολυκατοικία για χρήση κατοικίας
  4. Επιλέξιµη κατοικίαείναι η µονοκατοικία, η πολυκατοικία για το τµήµα της που αφορά στο σύνολο των διαµερισµάτων του κτηρίου, καθώς και το µεµονωµένο διαµέρισµα.
  5. Δικαιούχος: ΕΘΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε.), πρώην Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε. Α.Ε.
  6. Φορέας σχεδιασµού και συντονισµού του Προγράµµατος:  ΕΥΣΕ∆ ΕΝ/ΚΑ
  7. Χρηµατοπιστωτικοί Οργανισµοί: Άλφα Τράπεζα Α.Ε., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., Τράπεζα E.F.G. Eurobank - Ergasias A.E.
  8. Διαχειριστική Αρχή:  Ειδική Υπηρεσία ∆ιαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράµµατος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηµατικότητα» (ΕΥ∆ ΕΠΑΕ)

Γενικές Προϋποθέσεις Επιλεξιμότητας

Ειδικές Προϋποθέσεις Επιλεξιµότητας για Πολυκατοικίες

Ωφελούµενοι

Ειδικές προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων

Επιλέξιµες παρεµβάσεις – Όρια επιλέξιµων δαπανών – Ελάχιστος

Επιλέξιµος Προϋπολογισµός – Κίνητρα- ∆ανειακή Σύµβαση

Α΄ Φάση ∆ιαδικασίας - Πρώτη Ενεργειακή Επιθεώρηση

Β΄ Φάση ∆ιαδικασίας - Υποβολή Αιτήσεων- Κατ’ αρχήν επιλεξιµότητα

Έλεγχος επιλεξιµότητας Αιτήσεων

Κατάταξη – Υπαγωγή έργων Ωφελουµένων

Εκταµίευση προκαταβολής δανείου- Έναρξη Υλοποίησης Έργου – Έκδοση παραστατικών

Ολοκλήρωση Παρεµβάσεων - ∆εύτερη Ενεργειακή Επιθεώρηση

Ολοκλήρωση Έργου – Προσκόµιση ∆ικαιολογητικών - Εκταµίευση συνόλου ή υπόλοιπου δανείου - Χορήγηση κινήτρων

Προθεσµίες Υλοποίησης του έργου

Υποχρεώσεις Ωφελουµένων

∆ειγµατοληπτικοί έλεγχοι

Συνέπειες µη τήρησης των όρων και προϋποθέσεων του προγράµµατος και της απόφασης υπαγωγής

Είσαι απλός επισκέπτης. Η συνέχεια του περιεχομένου, με όλες του τις λεπτομέρειες και πληροφορίες, είναι διαθέσιμη μόνο στους εγγεγραμμένους χρήστες του Ενημερωτικού Δελτίου. Αν είσαι ήδη χρήστης παρακαλούμε κάνε εισαγωγή στο σύστημα εδώ: Είσοδος

Διάβασε επίσης:

Η Kemioteko Engineering δημιουργήθηκε ως απόσταγμα εμπειριών άνω των 18 ετών στους τομείς μελέτη - σχεδιασμό - αδειοδότηση - προγραμματισμό - κατασκευή - λειτουργία - συντήρηση εγκαταστάσεων του πόσιμου νερού, του νερού άρδευσης, των αστικών - βιομηχανικών λυμάτων, της ενέργειας και διαχείρισης τεχνολογικών συστημάτων ποιότητας. Οι ανάγκες των ανθρώπων σε νερό - αποχέτευση - ενέργεια - υποδομές - τεχνολογία, υπηρεσίες και προϊόντα, τα προβλήματα που εμφανίζονται σε κάθε προσπάθεια ικανοποίησής τους, ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο νομοθέτης τις καταστάσεις αυτές, έγιναν για εμάς όραμα - στόχος και μονόδρομος για να αναπτύξουμε τις βέλτιστες πρακτικές λύσεις για την επίλυσή τους. Αποστολή της Kemioteko Engineering - Χατζηλιόντος Ι. Χριστόδουλος είναι η δημιουργία πελατών, οπαδών της, βαθειά ικανοποιημένων, που θέλουν να κάνουν τα σωστά πράγματα με την δική μας συνεργασία.

 

Χατζηλιόντος Ι. Χριστόδουλος
Chatziliontos I. Christodoulos
Dipl. Chemical Engineer
Msc Environmental Design of Infrastructure Works
TEE - No 83488 | SEPE 330512/2017
YPEXODE - No 26837 - MELETES 18-A & 27-A
GGET - No 14856/95711/08-06-17
YPEN/ENEP. - No 16109 | YPEN/ENEL - No 553
Accommodations Internal Auditor - RCN 6035/2016
ISO 9001 Internal Auditor - RCN 6065/2016
Pitsouli 1, TK 63080, Nea Kallikrateia, Chalkidiki, Greece
mob +30-6983759514, tel 2399022359, fax 2371200937
hatziliontos (papaki) hotmail (teleia) com
Follow us 
 facebook  twitter  linkedin  googleplus  pinterest  youtube  twitter  
 

 

Heatmap plugin