Κοινοποίησε

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Στο 1ο τρίμηνο του 2017, αναμένεται να προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' οίκον", για το οποίο θα διατεθούν 300 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, ενώ εκτιμάται ότι θα κυκλοφορήσουν συνολικά, με την δραστηριότητα που θα επιτευχθεί, περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ.

sto-1o-trimino-tou-2017-to-neo-eksoikonomo-kat-oikon

Σύμφωνα με υπολογισμούς, εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα ωφελήσει 40.000 κατοικίες, με μέγιστο ποσοστό επιχορήγησης το 70%, μέγιστο επιλέξιμο προϋπολογισμό ανά κατοικία 25.000 ευρώ, ενώ η διαδικασία θα διεκπεραιώνεται μέσω ιστοσελίδας.

Τα βασικά στοιχεία του προγράμματος:

  • Το οικογενειακό και ατομικό εισόδημα είναι το βασικό κριτήριο για την κατάταξη σε καθορισμένες κατηγορίες επιδότησης. Στο νέο πρόγραμμα, θα ληφθούν υπόψη και τα προστατευόμενα μέλη. Δηλαδή όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των προστατευόμενων μελών τόσο θα μεγαλώνει το ποσοστό επιχορήγησης, με ανώτερο όριο το 70%.
  • Ο μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός ανά σπίτι είναι 25.000 ευρώ.
  • Το δάνειο από τράπεζες δεν θα είναι υποχρεωτικό. Δηλαδή οι αιτούμενοι θα μπορούν να πληρώσουν με ίδια κεφάλαια σε συνδυασμό με την χρηματοδότηση προκειμένου να συμπληρώσουν το ποσό των επιλέξιμων δαπανών.
  • Προβλέπεται η δυνατότητα για πρόσληψη ενεργειακού συμβούλου για την προετοιμασία του φακέλου.
  • Η εξοικονομούμενη ενέργεια και η τεκμηρίωση της υλοποίησης των επεμβάσεων θα πιστοποιείται από ενεργειακό πιστοποιητικό πριν και μετά τις επεμβάσεις.
  • Θα επιτρέπεται μόνο μία αίτηση ανά ενδιαφερόμενο, εκτός από την περίπτωση που το σύνολο των ιδιοκτητών πολυκατοικίας αιτείται συμμετοχή στο πρόγραμμα.
  • Θα γίνει επικαιροποίηση του τιμολόγιου για τα είδη που χρηματοδοτούνται (για το κέλυφος και τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις). Επίσης τα επιλέξιμα προϊόντα καθώς και οι τιμές τους θα τροποποιηθούν.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Διάβασε επίσης:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η Kemioteko Engineering δημιουργήθηκε ως απόσταγμα εμπειριών άνω των 18 ετών στους τομείς μελέτη - σχεδιασμό - αδειοδότηση - προγραμματισμό - κατασκευή - λειτουργία - συντήρηση εγκαταστάσεων του πόσιμου νερού, του νερού άρδευσης, των αστικών - βιομηχανικών λυμάτων, της ενέργειας και διαχείρισης τεχνολογικών συστημάτων ποιότητας. Οι ανάγκες των ανθρώπων σε νερό - αποχέτευση - ενέργεια - υποδομές - τεχνολογία, υπηρεσίες και προϊόντα, τα προβλήματα που εμφανίζονται σε κάθε προσπάθεια ικανοποίησής τους, ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο νομοθέτης τις καταστάσεις αυτές, έγιναν για εμάς όραμα - στόχος και μονόδρομος για να αναπτύξουμε τις βέλτιστες πρακτικές λύσεις για την επίλυσή τους. Αποστολή της Kemioteko Engineering - Χατζηλιόντος Ι. Χριστόδουλος είναι η δημιουργία πελατών, οπαδών της, βαθειά ικανοποιημένων, που θέλουν να κάνουν τα σωστά πράγματα με την δική μας συνεργασία.

 

Χατζηλιόντος Ι. Χριστόδουλος
Chatziliontos I. Christodoulos
Dipl. Chemical Engineer
Msc Environmental Design of Infrastructure Works
TEE - No 83488 | SEPE 330512/2017
YPEXODE - No 26837 - MELETES 18-A & 27-A
GGET - No 14856/95711/08-06-17
YPEN/ENEP. - No 16109 | YPEN/ENEL - No 553
Accommodations Internal Auditor - RCN 6035/2016
ISO 9001 Internal Auditor - RCN 6065/2016
Pitsouli 1, TK 63080, Nea Kallikrateia, Chalkidiki, Greece
mob +30-6983759514, tel 2399022359, fax 2371200937
hatziliontos (papaki) hotmail (teleia) com
Follow us 
 facebook  twitter  linkedin  googleplus  pinterest  youtube  twitter