
Άδεια λειτουργίας catering - Τα catering αδειοδοτούνται ως επαγγελματικά εργαστήρια με προαπαιτούμενη κτηνιατρική άδεια λειτουργίας η οποία συνοδεύεται από πλήρη μελέτη HACCP, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό 853/2004.

Συλλογή - μεταφορά και επεξεργασία ζωικών υποπροϊόντων - Η διαχείριση ζωικών υποπροϊόντων διέπεται από τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1069/2009 και αρμόδιες είναι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες. Τα αδρανοποιημένα ζωικά υποπροϊόντα θεωρούνται μη επικίνδυνα απόβλητα και περιλαμβάνονται στον κατάλογο ΕΚΑ.

Τεχνικός ασφαλείας στην εργασία - Όλες οι επιχειρήσεις έχουν την υποχρέωση να διαθέτουν μελέτη επικινδυνότητας από επαγγελματία τεχνικό ασφαλείας εγγεγραμμένο στο μητρώο της επιθεώρησης εργασίας (Ν. 3850/10, άρθρα 12, 42, 43)

Ερωτηματολόγιο ΕΟΦ για καλλυντικά - .Ο σχεδιασμός και η λειτουργία ενός εργαστηρίου ή βιομηχανίας καλλυντικών υπάγεται στο πρότυπο GMP Καλής Παρασκευαστικής Πρακτικής και ρυθμίζεται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1223/2009.

Κανονισμός λειτουργίας τουριστικού καταλύματος - Τα τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα, κάμπινγκ) μοριοδοτούνται κατά την πιστοποίηση κατάταξης σε κατηγορία άστρων ή κλειδιών για τον κανονισμό λειτουργίας που διακανονίζει θέματα πολιτικής παραπόνων, υποδοχής, περιβάλλοντος και καθαριότητας.

Μελέτη πισίνας / κολυμβητικής δεξαμενής - Οι πισίνες είναι χημικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα ΠΔ 274/97. Για την λειτουργία της πισίνας απαιτείται υγειονολογική - χημικοτεχνική μελέτη και κανονισμός λειτουργίας - ασφαλείας. Η άδεια λειτουργίας εκδίδεται με διαδικασίες γνωστοποίησης.

Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων - Τα περισσότερα είδη επιχειρήσεων προκειμένου να εγκατασταθούν ή συνεχίσουν να λειτουργούν χρειάζονται περιβαλλοντική άδεια σε ισχύ. Η άδεια εκδίδεται μετά από την έγκριση της σχετικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Ηλεκτροδότηση αρδευτικών γεωτρήσεων - Για την ηλεκτροδότηση αγροτικών γεωτρήσεων ή εγκαταστάσεων και την εφαρμογή χαμηλού αγροτικού τιμολογίου είναι υποχρεωτική η έκδοση άδειας χρήσης νερού και του Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων..

Υγρά απόβλητα παραγωγής καλλυντικών - Υπολογισμός χημικά απαιτούμενου οξυγόνου - .Τα υγρά απόβλητα από την παραγωγή καλλυντικών ελέγχονται ως προς τις απαιτήσεις επεξεργασίας μέσα από ειδική μελέτη επεξεργασίας και διάθεσης πριν την σύνδεση με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης.

Μελέτη HACCP υγειονομικού ενδιαφέροντος - Όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βρεφονηπιακοί, μονάδες φροντίδας, παλιά & νέα, υποχρεούνται να διαθέτουν μελέτη διεργασιών HACCP από επαγγελματία υγειονολόγο (απόφαση Υ1γ/ΓΠ/οικ.47829/17).

Σύστημα διαχείρισης ποιότητας ISO - Πολλές επιχειρήσεις προκειμένου να είναι ελκυστικές στο πελατειακό κοινό χρειάζεται να πιστοποιηθούν κατά ISO. Αυτό είτε απαιτείται για δουλειές με το δημόσιο (δημοπρασίες) ή από τη νομοθεσία (τρόφιμα-ποτά) ή αποτελεί κανόνα της αγοράς (εξαγωγές). Κλειδί στην διαδικασία είναι η μελέτη διαχείρισης ποιότητας.

Νομιμοποίηση γεώτρησης - Όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων, στα οποία υπάρχει γεώτρηση, εκτελούνται κατόπιν νομιμοποίησης της γεώτρησης. Για να προχωρήσει η συμβολαιογραφική πράξη θα πρέπει να έχει εκδοθεί κωδικός ΕΜΣΥ ενεργού ή ανενεργού σημείου υδροληψίας