Ο ξενοδοχειακός τομέας θεωρείται ένας από τους πιο ευάλωτους σχετικά με τους κινδύνους στα δεδομένα, διότι τα ξενοδοχεία επεξεργάζονται καθημερινά, και σε πολλές περιπτώσεις αποθηκεύουν μακροχρόνια, ένα πολύ μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων και συναλλαγών ηλεκτρονικών πληρωμών των φιλοξενούμενών τους. Όντως υπάρχει μεγάλη αλήθεια πίσω από αυτή την δήλωση. Ντουζίνες διαρροών και επιθέσεις σε δεδομένα ασφαλείας έχουν αναφερθεί από το 2010, που επιδρούν στο κάθε τι, από πολυεθνικούς κολοσούς όπως Hyatt, Hilton, Kimpton, Omni μέχρι και μικρές ιδιοκτησίες.
Διαβάστε περισσότερα: 184gr. Διαχείριση προσωπικών δεδομένων στα ξενοδοχεία
Εκτελών επεξεργασία δεδομένων (Data Processor). Σε ποια σημεία γίνεται αναφορά στον εκτελούντα επεξεργασία δεδομένων εντός του κανονισμού GDPR.
Διαβάστε περισσότερα: 183gr. Εκτελών επεξεργασία δεδομένων (Data Processor)
Κάθε χρόνο, οι παρακολουθούντες τον τομέα αυτό, έχουν προσέξει ότι ανακοινώνεται ένα τουλάχιστον περιστατικό παραβίασης ή προσπάθειας παραβίασης προσωπικών δεδομένων σε κάποια μεγάλη επιχείρηση, με παγκόσμιο αντίκτυπο. Στο στόχαστρο των προσπαθειών είναι και η υποκλοπή στοιχείων διενέργειας ηλεκτρονικών πληρωμών με κάρτες φυσικές ή ηλεκτρονικές. Η 1η μαζική υποκλοπή δεδομένων πιστωτικών καρτών καταγράφηκε το 2008 και από το 2011 οι εταιρείες λογισμικού προστασίας από ιούς έχουν εντάξει στις δραστηριότητές τους την καταπολέμηση του φαινομένου λόγω των αυξανόμενων περιστατικών.
Διαβάστε περισσότερα: 182gr. Συσκευές POS και ηλεκτρονικές πληρωμές στο μάτι κακόβουλου λογισμικού
Μελέτη επικινδυνότητας - εκτίμηση αντίκτυπου (DPIA - Data Protection Impact Assesment). Σε ποια σημεία γίνεται αναφορά στην DPIA εντός του κανονισμού GDPR.
Υπεύθυνος προστασίας δεδομένων (DPO - Data Protection Officer). Σε ποια σημεία γίνεται αναφορά στον DPO εντός του κανονισμού GDPR.
Διαβάστε περισσότερα: 179gr. Υπεύθυνος προστασίας δεδομένων (DPO - Data Protection Officer)
Κατηγορίες χημικών εγκαταστάσεων. Ως χημικές εγκαταστάσεις θεωρούνται οι εξειδικευμένες τεχνικές εγκαταστάσεις, εφόσον η λειτουργία τους έχει ως αντικείμενο την κατεργασία της ύλης με σκοπό την αλλαγή της κατάστασης ή του περιεχομένου ενέργειας ή της σύστασης και μπορεί να είναι αυτοτελείς ή να αποτελούν τμήμα σύνθετου βιομηχανικού συγκροτήματος.
Διαβάστε περισσότερα: 178gr. Κατηγορίες χημικών εγκαταστάσεων
Κατηγορίες βιομηχανικών εγκαταστάσεων (μη χημικών εγκαταστάσεων).
Διαβάστε περισσότερα: 177gr. Κατηγορίες βιομηχανικών εγκαταστάσεων
Πενήντα πέντε εργαζόμενοι σε βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος παρουσίασαν δερματικά προβλήματα κυρίως στα χέρια και τους καρπούς (κοκκινίλες και φαγούρα). Δύο εργαζόμενοι κατέληξαν με μόνιμες ουλές, ένα άτομο απέκτησε ευαισθησία και ένας εργαζόμενος δεν μπόρεσε να επιστρέψει στην εργασία του.
Μία εργαζόμενη σε σχολική κουζίνα είχε αναπτύξει σημάδια δερματίτιδας. Τα 2 της χέρια επηρεάστηκαν και σχηματίστηκαν κηλίδες ραγισμένου και πληγιασμένου δέρματος. Δεν μπορούσε να συνεχίσει την εργασία της και αναγκάστηκε να πάρει άδεια ασθενείας. Θεωρήθηκε ότι η δερματίτιδα μπορεί να προκλήθηκε από την καθημερινή εργασιακή της ρουτίνα που περιελάμβανε προετοιμασία φαγητού, μαγείρεμα και καθάρισμα επιφανειών. Λόγω των υψηλών απαιτήσεων υγιεινής, έπλενε τακτικά τα χέρια της. Το πρόβλημα φάνηκε να εγείρεται ακόμη και με την εφαρμογή των παρακάτω μέτρων προστασίας: χρήση γαντιών πλύσης με βαμβακερή επένδυση, θερμοκρασία νερού όχι πάνω από 50-60oC, χρήση χημικών σύμφωνα με τις εργοστασιακές οδηγίες, πρόγραμμα απλής φροντίδας δέρματος.
Διαβάστε περισσότερα: 175gr. Τεχνικός ασφαλείας - Μελέτη περίπτωσης δερματίτιδα στην κουζίνα
GDPR - Προστασία προσωπικών δεδομένων - Περίληψη άρθρων.
Διαβάστε περισσότερα: 174gr. GDPR - Προστασία προσωπικών δεδομένων - Περίληψη άρθρων
Η εφαρμογή του κανονισμού GDPR (ΕΚ/679/2016) στις 25-05-2018 θα επηρεάσει κάθε επαγγελματία που αποθηκεύει, συλλέγει ή επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με πελάτες ή εργαζόμενους. Οι επιχειρήσεις θα επηρεαστούν άμεσα από τους νέους κανόνες. Οι νέοι κανόνες σημαίνουν ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση και πληροφόρηση των προσώπων από τα οποία συλλέγονται τα δεδομένα, ώστε να μην προσβάλλονται τα δικαιώματά τους.
Σελίδα 18 από 34