This site uses cookies and other technologies so that we can improve your experience on our pages.
Πώληση! Βεβαίωση εγκατάστασης λιποσυλλέκτη Μεγαλύτερη προβολή

Βεβαίωση εγκατάστασης λιποσυλλέκτη

BIOL-LIPO-CONFIRM

Νέο προϊόν

Επιβλέπουμε την εγκατάσταση του λιποσυλλέκτη που επιλέξατε για την επιχείρησή σας και εκδίδουμε βεβαίωση εγκατάστασης και ορθής λειτουργίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες

Δεν υπάρχουν πόντοι για αυτό το προϊόν.


Άλλες πληροφορίες

Τα υγρά απόβλητα από διάφορες δραστηριότητες του ανθρώπου εμφανίζουν αυξανόμενη συγκέντρωση σε λίπη και έλαια.

Τα λίπη και έλαια προκαλούν τη σταδιακή φραγή των σωληνώσεων στο δίκτυο αποχέτευσης και τη δημιουργία ενοχλητικών οσμών.

Μπορεί να προσβάλουν τα υλικά – εξαρτήματα των δικτύων αποχέτευσης και των βιολογικών καθαρισμών.

Όταν τα λίπη και έλαια εισέλθουν στις εγκαταστάσεις των βιολογικών καθαρισμών περιορίζουν σημαντικά την απόδοση των εγκαταστάσεων αυτών.

Συνεπώς, στις οικιακές εγκαταστάσεις εστίασης και πολύ περισσότερο στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις εστίασης, πρέπει να εγκαθίστανται συστήματα λιποσυλλεκτών, ώστε να εξασφαλίζεται ότι τα λίπη και έλαια που περιέχονται στα απόβλητα της πλύσης δεν θα εισέλθουν στο αποχετευτικό δίκτυο.

Ο λιποσυλλέκτης λειτουργεί βασιζόμενος στην διαφορά πυκνότητας των συστατικών των υγρών αποβλήτων της πλύσης.

Τα οργανικής προέλευσης λίπη και έλαια έχουν χαμηλότερη πυκνότητα και έτσι ανεβαίνουν στην επιφάνεια σχηματίζοντας ένα στρώμα ελαίων - λίπους.

Οι λιποσυλλέκτες διαστασιολογούνται, κατασκευάζονται, εγκαθίστανται, λειτουργούν και συντηρούνται σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΝ 1825-1, ΕΝ 1825-2 και DIN 4040-100.

Για τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης η εγκατάσταση και χρήση λιποσυλλέκτη, σύμφωνες με τα παραπάνω πρότυπα, είναι υποχρεωτική από την υγειονομική διάταξη Υ1γ/ΓΠ/οικ.96967/12 "Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών και άλλες διατάξεις".

Την ίδια υποχρέωση συνεχίζει να προβλέπει το σχέδιο της νέας υγειονομικής διάταξης "Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος)" που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την 18-04-2016.