This site uses cookies and other technologies so that we can improve your experience on our pages.
Φίλτρο απομάκρυνσης σιδήρου - μαγγανίου Μεγαλύτερη προβολή

Μόνο Online!

Φίλτρο απομάκρυνσης σιδήρου - μαγγανίου

FLT-FEMN-10-5-BLUE-1/2+3/4+1

Νέο προϊόν

Ο σίδηρος και το μαγγάνιο προκαλούν δυσάρεστη γεύση στο νερό, το χρωματίζουν και εμφανίζουν καθιζήματα σε αυτό. Επιπλέον αφήνουν χρωματιστούς λεκέδες στο νεροχύτη, την τουαλέτα, την μπανιέρα, ντους, τα πιάτα και τα ρούχα. Σε ορισμένες περιπτώσεις η χρόνια λήψη σιδήρου από το νερό μπορεί να οδηγήσει σε αιμοχρωμάτωση, μια σοβαρή ασθένεια που μπορεί να βλάψει τα όργανα του σώματος. Για να αποφύγετε τις επιπτώσεις από τον σίδηρο και το μαγγάνιο στο νερό σας αγοράστε αυτό το προϊόν.
Δες πιο κάτω πληροφορίες και χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Περισσότερες λεπτομέρειες

Δεν υπάρχουν πόντοι για αυτό το προϊόν.


Χαρακτηριστικά

Διάμετρος ονομαστική4 ίντσες
Μήκος ονομαστικό10 ίντσες
Διατομή παροχής1/2 + 3/4 + 1 ίντσα
Είδος επεξεργασίαςΣυγκράτηση σε κοκκώδες υλικό
Βάρος---
Χρώμα κελύφουςΑδιαφανές μπλε
Εσωτερικό ανταλλακτικόΝαι
Αναγέννηση υλικούΝαι
Μέγιστη ποσότητα νερού---
Χρόνος αντικατάστασης6 μήνες
Ρυθμός τροφοδοσίας2/2.5/3κμ/ώρα, εξαρτώμενος από την διατομή, θέση σωλήνα τροφοδοσίας και αν προηγούνται άλλα φίλτρα
Μέγιστη πίεση λειτουργίας6 ατμ
Μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας40 oC
Υδραυλικά εξαρτήματα - συνδέσειςΔεν περιλαμβάνονται εξαρτήματα - συνδέσεις. Ο υδραυλικός σας θα επιλέξει και εγκαταστήσει τα υδραυλικά εξαρτήματα με τον βέλτιστο τρόπο και σε χώρο που σας βολεύει.
ΠαρατηρήσειςΗ θέση εγκατάστασης, ο μέγιστος ρυθμός νερού, η ποιότητα του νερού και ο χρόνος ροής του νερού μέσα από το φίλτρο καθορίζουν τον χρόνο ζωής και την απαίτηση αλλαγής.

Άλλες πληροφορίες

Η συσκευή μας για την απομάκρυνση του σιδήρου-μαγγανίου είναι μία υψηλών προδιαγραφών κατασκευή φυσικοχημικής επεξεργασίας νερού αποτελούμενη από υλικά μη τοξικά και φιλικά για το πόσιμο νερό:
  • κυλινδρικό πλαστικό εξωτερικό κέλυφος, κλειστό από κάτω με ειδική διαμόρφωση για το κούμπωμα του εσωτερικού φίλτρου, ανοιχτή από επάνω για την εισαγωγή του εσωτερικού φίλτρου, με σπείρωμα εξωτερικό ή εσωτερικό για το βίδωμα της κεφαλής εισόδου-εξόδου νερού,
  • κυλινδρικό πλαστικό εσωτερικό φίλτρο με πλαστικά κουμπώματα μόνιμα ή βιδωτά στα άκρα του για την συγκράτηση του υλικού που θα έρθει σε επαφή με το νερό για επεξεργασία, μαζί με το υλικό επεξεργασίας του νερού,
  • εξωτερική πλαστική κεφαλή με εσωτερικά ή εξωτερικά σπειρώματα για την καλή προσαρμογή στο εξωτερικό κέλυφος, μία είσοδο και μία έξοδο με εσωτερικά σπειρώματα BSP-NPT για την είσοδο - έξοδο του νερού και ειδικό λαβύρινθο καθοδήγησης του νερού από την είσοδο προς το εσωτερικό φίλτρο και από αυτό προς την οπή εξόδου,
  • ελαστικό δακτύλιο υδατοστεγανότητας μεταξύ εξωτερικού κελύφους και πλαστικής κεφαλής για να αποκλείονται οι διαρροές νερού,
  • πλαστική βαλβίδα εξαερισμού πάνω στην πλαστική κεφαλή μαζί με ελαστικό δακτύλιο υδατοστεγανότητας
Σημείωση: το τελικό προϊόν μπορεί να παρουσιάζει μικρή απόκλιση από την παραπάνω περιγραφή ανάλογα με τις εργοστασιακές μεταβολές των κατασκευαστών.
Αναγκαιότητα απομάκρυνσης του σιδήρου από το νερό
Το καθαρό νερό δεν έχει γεύση, αλλά το νερό είναι ένας φυσικός διαλύτης. Τα περισσότερα μεταλλικά στοιχεία στα υπόγεια νερά, συμπεριλαμβανομένου του σιδήρου, απορροφούνται από το νερό. Ο σίδηρος σε μεγάλες ποσότητες στο πόσιμο νερό μπορεί να του δώσει μία δυσάρεστη μεταλλική γεύση. Το νερό μπορεί να χρωματιστεί και να εμφανιστεί καφετί, μπορεί ακόμη και να περιέχει ίζημα. Ο σίδηρος θα αφήσει κόκκινους ή πορτοκαλί λεκέδες σκουριάς στο νεροχύτη, την τουαλέτα, την μπανιέρα ή το ντους. Μπορεί να εναποτεθεί στο πλυντήριο πιάτων και να χρωματίσει τα πιάτα. Μπορεί επίσης να προκαλέσει λεκέδες στα ρούχα. Η EPA (Αμερικάνικη Υπηρεσία Περιβάλλοντος) προειδοποιεί ότι αν και ο σίδηρος στο πόσιμο νερό είναι ασφαλής με την κατάποση, τα ιζήματα σιδήρου μπορεί να περιέχουν ίχνη ακαθαρσιών ή βακτηρίδια επιβλαβή. Τα βακτηρίδια σιδήρου είναι φυσικοί οργανισμοί που μπορούν να διαλυτοποιήσουν το σίδηρο και μερικά άλλα μέταλλα. Αυτά τα βακτηρίδια σχηματίζουν επίσης καφετί γλίτζα που μπορεί να βουλώσει τους υδροσωλήνες. Τα βακτηρίδια σιδήρου είναι συνήθως προβληματικά στις γεωτρήσεις, όπου το νερό δεν έχει χλωριωθεί. Είναι δυνατό να ληφθεί πάρα πολύς σίδηρος μέσω της διατροφής, αλλά η λήψη υψηλής δόσης σιδήρου μέσω του πόσιμου νερού δεν συνδέεται με δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία. Εντούτοις, η χρόνια κατανάλωση μεγάλων δόσεων σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε μία κατάσταση γνωστή ως υπερδοσολογία σιδήρου. Αυτή η κατάσταση είναι συνήθως αποτέλεσμα μετάλλαξης γονιδίων που προσβάλλει περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η υπερδοσολογία σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε αιμοχρωμάτωση, μια σοβαρή ασθένεια που μπορεί να βλάψει τα όργανα του σώματος. Τα πρόωρα συμπτώματα περιλαμβάνουν κούραση, απώλεια βάρους, πόνο στις αρθρώσεις, και εάν η αιμοχρωμάτωση δεν θεραπευθεί, μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις, προβλήματα στο ήπαρ και διαβήτη.
Αναγκαιότητα απομάκρυνσης του μαγγανίου από το νερό
Το μαγγάνιο προσλαμβάνεται από τη διατροφή και από το πόσιμο νερό. Το λούσιμο και το μπανιάρισμα με νερό που περιέχει μαγγάνιο δεν αυξάνουν την έκθεση σε αυτό δεδομένου ότι το μαγγάνιο δεν διαπερνά το δέρμα και δεν διασχίζει τον αέρα. Η υψηλή έκθεση στο μαγγάνιο έχει συνδεθεί με τοξικότητα στο νευρικό σύστημα, παράγοντας ένα σύνδρομο που μοιάζει με τον παρκινσονισμό. Το μαγγάνιο είναι απίθανο να παραγάγει άλλους τύπους τοξικοτήτων όπως καρκίνο ή αναπαραγωγικά προβλήματα. Τα μικρά παιδιά εμφανίζονται να απορροφούν περισσότερο μαγγάνιο από τις παλαιότερες ηλικιακές ομάδες αλλά αποβάλλουν λιγότερο. Αυτό το γεγονός καθιστά ιδιαίτερα σημαντικό για τις εγκύους γυναίκες και τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. Εξαιτίας του ότι το διαλυμένο μαγγάνιο οξειδώνεται πιό αργά από τον σίδηρο, είναι γενικά δυσκολότερο να αφαιρεθεί από το νερό. Το καθαρό στοιχειώδες μέταλλο μαγγάνιου είναι γκρίζο που χρωματίζεται με ρόζ, εύθραυστο και κάπως σκληρότερο από τον σίδηρο με τον οποίο μοιάζει. Το καθαρό μέταλλο δεν βρίσκεται στη φύση. Εντούτοις, αυτό το χημικά ενεργό στοιχείο βρίσκεται σε πολλές ενώσεις. Το μαγγάνιο είναι παρόν πολύ συχνά ως ιόν (Mn++) στο νερό. Τα άλατα του μαγγάνιου είναι γενικά πιό διαλυτά στο όξινο από ότι στο αλκαλικό νερό. Κατά αυτόν τον τρόπο είναι παρόμοιο με το σίδηρο. Το ιόν του μαγγανίου εισέρχεται συνήθως στο νερό μέσω της διαλυτότητας του διττανθρακικού άλατος. Περαιτέρω, μερικά επιφανειακά νερά και ρηχές γεωτρήσεις περιέχουν οργανικές ή κολλοειδείς ενώσεις μαγγάνιου. Τα βακτηρίδια μαγγάνιου μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα παρόμοια με εκείνα που προκαλούνται από τα σιδηροβακτηρίδια, δηλαδή φράξιμο, λέκιασμα κ.λπ. Το αιωρούμενο και αδιάλυτο μαγγανικό υδροξείδιο, γνωστό ως «μαύρο νερό,» ενώ δεν είναι σπάνιο, είναι λιγότερο κοινό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απαιτείται ένα πολύ υψηλότερο pH για να κατακρημνίσει το μαγγανικό υδροξείδιο από ότι είναι απαραίτητο στην παραγωγή του σιδηρικού υδροξειδίου. Το διττανθρακικό άλας μαγγάνιου είναι άχρωμο στο νερό. Το αποτέλεσμα είναι τα νερά που δεν οξυγονώθηκαν μέσα σε βαθειές γεωτρήσεις και που περιέχουν ιόντα μαγγανίου να είναι αρχικώς καθαρά. Η έκθεση στον αέρα όμως μετατρέπει σύντομα τα ιόντα μαγγανίου στη μαύρη αδιάλυτη ουσία που είναι το διοξείδιο μαγγάνιου. Οι χαμηλές συγκεντρώσεις του μαγγάνιου μπορούν να αφαιρεθούν με ένα φίλτρο αποσκλήρυνσης νερού. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις μπορούν να αφαιρεθούν με οξειδωτικά φίλτρα με ιδιαίτερη επιτυχία. Πολύ υψηλές συγκεντρώσεις μαγγάνιου, ή εκείνες που περιπλέκονται από οργανική ουσία, κ.λπ., επιτάσσουν χημική οξείδωση, όπως γίνεται με το σίδηρο, συν διήθηση στο τέλος. Σημειώνεται ότι το χλώριο δεν οξειδώνει εντελώς το μαγγάνιο εκτός αν το pH είναι επάνω από 9.5, ενώ το υπερμαγγανικό κάλιο είναι αποτελεσματικό στις τιμές pH επάνω από 7.5. Κατά συνέπεια, το υπερμαγγανικό κάλιο είναι ο προτιμώμενος φορέας οξείδωσης στις περισσότερες περιπτώσεις.

Αξεσουάρ